Pagaidām netiek paredzēts īpašs atbalsts iedzīvotājiem ar komunālo pakalpojumu nomaksas problēmām, sacīja Ekonomikas ministrijas (EM) valsts sekretāra vietnieks Edmunds Valantis.

Uz jautājumu, vai valsts plāno izstrādāt atbalsta pasākumus iedzīvotājiem, kuriem jaunā koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 dēļ mazinājušies ienākumi, attiecīgi arī apgrūtinot norēķinus par komunālajiem pakalpojumiem, Valantis norādīja, ka lielā mērā šo problēmu risinās dīkstāves pabalsts, kas tiks izmaksāts darba ņēmējam 75% apmērā no līdz šim saņemtās darba algas.

"Dīkstāves pabalsts ir vērsts uz iedzīvotāju maksātspējas nodrošināšanu šajā posmā. Tas ir viens no veidiem, kā valsts palīdz komersantiem pārdzīvot šo īstermiņa krīzi, kā arī iedzīvotājiem, lai viņi varētu norēķināties par ikdienas lietām. Šie ir pagaidām vienīgie risinājumi, kā valsts var palīdzēt," pauda Valantis.

Vienlaikus viņš piebilda, ka energokompānija "Latvenergo" jau ir paziņojusi, ka tiem klientiem, kuriem radīsies problēmas ar rēķinu apmaksu, elektrība netiks atslēgta un "Latvenergo" pret radušos situāciju attieksies saprotoši.

Savukārt, runājot par siltumapgādi, EM pārstāvis norādīja, ka siltumapgādes uzņēmumu akcionāri lielākoties ir pašvaldības, līdz ar to iedzīvotāju problēmas norēķināties par siltumu būtu risināmas pašvaldību līmenī.

Jau ziņots, ka līdz 14. aprīlim Latvijā saistībā ar Covid-19 vīrusa izplatību izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni ierobežojumu. Tostarp ir atcelti starptautiskie pasažieru pārvadājumi caur lidostām, ostām, ar autobusiem un dzelzceļa transportu, izņemot pasažieru pārvadājumus ar valsts gaisa kuģiem un militāro transportu.

Lasi vēl

Komentāri (3)

  • 0
    Jojo 20.03.2020, 21:23:15

    Protams šī valsts paredušies deputāti jau nekad nepalīdzēs tautai tā vien gribas ieiet pie viņiem un nošķaudities

  • 0
    ambīls 21.03.2020, 12:33:19

    Priekš kam vispār tas temats jācilā,šinī valstī tik reņģēdājiem viss ir jāatdod un nekas nav jāsaņem.Kompensācijas aizies pa to ceļu pa kuru visu laiku,kādam pietuvināto pulciņam.

  • 0
    krustmateflorence 21.03.2020, 18:51:22

    Kur paliek nauda no valsts budžeta???

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: