Pagājušās nedēļas nogalē Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Ventspils iecirkņa darbinieki apsekoja dažādas tirdzniecības vietas Ventspils novadā ar mērķi pārbaudīt, vai pārdevēji un veikalu vadītāji ievēro aizliegumu pārdot alkoholiskos dzērienus nepilngadīgām personām.

Pārkāpumi tika konstatēti trīs tirdzniecības vietās Ventspils novadā. Par konstatētajiem pārkāpumiem trim pārdevējām ir noformēti administratīvo pārkāpumu protokoli, savukārt pret trim juridiskajam personām ir uzsāktas trīs administratīvo pārkāpumu lietvedības.

Saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksu, par alkoholisko dzērienu un tabakas izstrādājumu, augu smēķēšanas produktu, elektronisko smēķēšanas ierīču vai elektronisko smēķēšanas ierīču uzpildes tvertņu pārdošanu nepilngadīgajiem pārdevējam uzliek naudas sodu no 280 līdz 350 eiro, bet juridiskajām personām — no 700 līdz 1400 eiro. Savukārt par enerģijas dzērienu pārdošanu nepilngadīgajiem pārdevējam uzliek naudas sodu no 140 līdz 175 eiro, bet juridiskajām personām — no 350 līdz 700 eiro.

Valsts policija atgādina, ka pārdevējiem un veikala vadītājiem ir tiesības pieprasīt personai uzrādīt personu apliecinošu dokumentu, lai pārliecinātos par tās vecumu un personām vecumā no 18 līdz 25 gadiem ir pienākums uzrādīt personu apliecinošu dokumentu neatkarīgi no tā, vai pārdevējs to ir pieprasījis.

Policijas darbinieki aicina pārdevējus būt godprātīgiem un šaubu gadījumā pārbaudīt, vai persona ir pilngadīga.

Šādas pārbaudes tika rīkotas iepriekš un tiks rīkotas arī turpmāk.

Lasi vēl

Komentāri (3)

  • -1
    reku 22.01.2019, 12:00:23

    Nu drūmie sodi gan.Kā lai tāds mazgadīgais lai tiek pie kārotā dzēriena?
    Odekolonu,kosmētisko spirtu šie vēl nebrūķē.Bet vajadzētu sākt.To var iegādāties bez pases uzrādīšanas.

  • -2
    Edgars. 22.01.2019, 18:30:34

    A kā tad ir ar datu aizsardzību?
    Kāpēc būtu jāizpauž savi dati trešais personai?
    Teorētiski es pasaku man ir 26gadi un man nav jārāda, jo no 18-25g pašam ir itkā jārāda.

  • -2
    Pink 23.01.2019, 09:04:01

    Dāvid, vai esat vispār lasījis regulu? Tā ir par datu APSTRĀDI un glabāšanu. Ikvienam vēl joprojām ir pienākums UZRĀDĪT personu apliecinošu dokumentu Latvijas likumdošanā paredzētajā kārtībā.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: