Pirmajā partneru sanāksmē kopā sanākot 10 partneriem no Ventspils un Valmieras, tika uzsākts aktīvs darbs pie Urban Innovative Actions programmas inovāciju projekta Eiropas nākamās paaudzes mazās pilsētas (Next Generation Micro Cities of Europe) ieviešanas. Vērienīgā projekta realizēšanai Eiropas Reģionālās Attīstības fonds piešķīris gandrīz 5 miljonus eiro.

Projekts tiek ieviests no 2018. gada novembra un noslēgsies 2021. gada oktobrī. Gan šī projekta, gan pašas Pilsētu inovatīvās darbības (Urban Innovative Actions) iniciatīvas mērķis ir atbalstīt pilsētu inovatīvas idejas, eksperimentus un pilotprojektus. Ventspils un Valmieras kopējā projektā tiks realizēti virkne inovatīvu risinājumu ar mērķi vietējā ekonomikā radīt jaunas darba vietas un attīstīt prasmes, kas nepieciešamas šodienas un nākotnes darba tirgū.

Projektā Eiropas nākamās paaudzes mazās pilsētas tiks testēti un ieviesti inovatīvi risinājumi pilnvērtīga karjeras attīstības atbalsta jomā, kā arī kvalificēta darbaspēka piesaistes un darbinieku pārkvalificēšanas jautājumos. Ventspilī no šī gada maija darbu uzsāks cilvēkresursu piesaistes konsultants, kas sniegs atbalstu speciālistiem un viņu ģimenēm pārceļoties uz dzīvi Ventspilī, kā arī palīdzēs uzņēmumiem piesaistīt darbam Ventspilī gan jaunos speciālistus, gan jau pieredzējušus augsti kvalificētus darbiniekus. Sadarbībā ar uzņēmumiem tiks īstenotas pārkvalifikācijas programmas, lai dažādu jomu speciālisti varētu apgūt jaunas prasmes un uzsākt darbu IKT jomā.

Abu pilsētu tehnikumos un augstskolās tiks izstrādātas un ieviestas jaunas paaudžu mārketinga pieejas izglītojamo un studentu piesaistei gan no Latvijas, gan ārvalstīm. Tehnikumu audzēkņi, augstskolu studenti un pasniedzēji varēs izmēģināt un lietot mācību procesā ļoti modernus izglītības tehnoloģiju risinājumus, piemēram virtuālās realitātes aplikācijas. Projektā iesaistītās izglītības iestādes izstrādās jaunas un pilnveidos esošās studiju programmas un mācību līdzekļus atbilstoši darbam ar modernajām izglītības tehnoloģijām.

Ventspilī tiks radīts izglītības jomas digitālo inovāciju centrs EdTech Factory, kas radīs jaunas izglītības tehnoloģijas fizikas, ķīmijas un matemātikas apguvei, kā arī zinātnes centriem. Valmierā savukārt izglītības iestādēs tiks veikts izglītības tehnoloģiju audits.

Projekts Eiropas nākamās paaudzes mazās pilsētas ļaus arī Ventspilī un Valmierā ieviest un testēt jaunas pieejas darba vietu radīšanā. Abās pilsētās tiks izveidotas atvērta tipa prototipēšanas un koprades darbnīcas. Tiks realizētas vairākas ārvalstu investoru piesaistes stratēģijas un kampaņas un inovāciju atbalsta programmas uzņēmējiem.

Projekta vadošais partneris ir Ventspils pilsētas dome. Pārējie projekta partneri ir Valmieras pilsētas pašvaldība, Valmieras Attīstības aģentūra, Vidzemes Augstskola, Valmieras Tehnikums, SIA IntelliTech (Valmiera), Ventspils Augsto tehnoloģiju parks un tā Biznesa atbalsta centrs, Ventspils Augstskola, Ventspils Tehnikums un SIA Aspired (Ventspils).

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: