Kā pirms svētkiem sacīja Valsts policijas Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieks Normunds Krapsis, Valsts policijas uzdevums ir nodrošināt, lai svētku brīvdienas paietu mierīgi, tāpēc Ziemassvētku brīvdienās kā jau ierasts pastiprināti tika uzraudzīta ceļu satiksme.

Profilaktiskie pasākumi notika visā Latvijā, to ietvaros tika pārbaudīta transportlīdzekļu atbilstība tehniskajām prasībās ziemas apstākļos, tāpat arī transportlīdzekļu vadītāju kontrole – vai nav sēdušies pie stūres alkohola reibumā, tāpat arī drošības jostu pārbaude un mobilo telefonu izmantošana.

Laika posmā no 21. decembra līdz 26. decembrim Kurzemē likumsargi veica alkohola pārbaudes 3134 transportlīdzekļu vadītājiem, no kuriem četri bija velosipēdu vadītāji.

Ventspils pusē alkohola pārbaudes tika veiktas 228 transportlīdzekļa vadītājiem, no kuriem trīs atradās alkoholisko dzērienu ietekmē.

Tāpat Valsts policija pievērsa uzmanību riepu protektora dziļumam. Šo dienu laikā Kurzemē noformēti 33 protokoli par ziemas apstākļiem neatbilstošu protektoru dziļumu, tai skaitā Ventspilī divi.

Diemžēl neiztika bez citiem pārkāpumiem, kā, piemēram, atļautā braukšanas ātruma neievērošana, braukšana bez tiesībām, kā arī drošības jostu nelietošana. Kurzemes reģionā kopumā transportlīdzekļu vadītājiem ir noformēti 158 protokoli par šiem pārkāpumiem.

Latvijas likumdošana nosaka kādam ir jābūt minimālajam riepu protektora dziļumam, lai nodrošinātu ceļu satiksmes drošību. Nodilušas riepas ir bīstamas, tāpēc ceļu satiksmes noteikumi paredz, ka minimālais pieļaujamais protektora dziļums vasaras riepām ir 1,6 mm, bet ziemas riepām – 4 mm. Par tāda transportlīdzekļa izmantošanu ceļu satiksmē, kuram ir nepietiekams normatīvajos aktos noteiktais riepu protektora dziļums vai ir riepu bojājums, kas apdraud satiksmes drošību, izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam no 15 līdz 55 eiro, personai, kas atbildīga par transportlīdzekļa ekspluatāciju, - no 55 līdz 140 eiro, bet juridiskajai personai - no 70 līdz 700 eiro.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: