Pie septītā panākuma Latvijas 1. līgas čempionātā tikuši Venta 2002 hokejisti, kas savā laukumā spraigā cīņā ar 4:2 pieveica HK Valmiera.

Jau mača piektajā minūtē pēc viesu pretuzbrukuma ventspilnieki nonāca zaudētājos, bet četras minūtes vēlāk Elvis Kaimiņš pēc Jāņa Goluboviča piespēles panāca izlīdzinājumu. Otrā perioda vidū Aigars Vilmanis jau izvirzīja vadībā Ventu 2002, turklāt tūlīt pat mājinieki tika pie vairākuma un nedaudz vēlāk arī ilgu laiku spēlēja piecatā pret trim vidzemniekiem, tomēr nostiprināt vadību nespēja.

Trešdaļas beigās vēl viens Valmieras pretuzbrukums beidzās ar otro ripu Raivja Turka vārtos, tā kā arī pēc 40 spēles minūtēm uz tablo bija neizšķirts – 2:2. Izšķirošajā periodā abas komandas spēlēja ļoti disciplinēti, nepārkāpjot noteikumus un reti ļaujot sāncenšiem izveidot ko bīstamu, tomēr, tuvojoties mača izskaņai, arvien aktīvāki kļuva mājinieki. Vispirms gan bija kārtīgs valmieriešu spiediens un Turka teicama darbošanās vārtos, bet nedaudz vairāk kā divas minūtes līdz perioda beigās Venta tomēr iemeta trešos. Ar spēcīgu metienu caur vārtsarga kājsargiem ripu šāva Oskars Grigulis, bet piespēle šajā vārtu guvumā ne tikai līgas labākajam asistentam Jānim Golubovičam, bet arī ventspilnieku vārtsargam Turkam.

Gandrīz visu atlikušo laiku valmierieši spēlēja ar tukšiem vārtiem un sešiem laukuma spēlētājiem, mājinieku zonā sakurot visai karstu pirti, tomēr izlīdzinājumu panākt nespēja. 25 sekundes līdz mača beigām Golubovičs vidējā zonā pārķēra ripu un nogādāja to līdz tukšajiem sāncenšu vārtiem – 4:2.

Pēc šī panākuma ventspilnieki turnīra tabulā pakāpušies uz pirmo vietu, par diviem punktiem apsteidzot HZ Rīga 2001 komandu, kura gan aizvadījusi par vienu maču mazāk.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • -1
    Kuzmičš 15.01.2018, 15:57:41

    Malači HK Venta!

  • 0
    keda 16.01.2018, 09:59:53

    Jā, toč bija laba spēle :)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: