Laika posmā no 29. decembra līdz 2. janvārim Valsts policija veica pastiprinātu ceļu satiksmes drošības uzraudzību. Minētajā laika posmā Kurzemes reģionā alkohola pārbaudes tika veiktas 2123 transportlīdzekļu vadītājiem.

Liepājas pusē alkohola pārbaudes tika veiktas 658 transportlīdzekļu vadītājiem, Ventspils pusē – 118, Talsu – 396, Kuldīgas – 71 un Saldus pusē – 880 transportlīdzekļu vadītājiem. No tiem 24 atradās alkoholisko dzērienu vai narkotisko vielu ietekmē. Liepājas iecirkņa apkalpojamā teritorijā 7 transportlīdzekļa vadītāji pieķerti pie stūres apreibinošo vielu ietekmē, Ventspils, Talsu un Kuldīgas pusē – 2, savukārt Saldus pusē – 11.

Kurzemes reģionā 146 transportlīdzekļa vadītāji sodīti par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu, savukārt 9 personas transportlīdzekli vadījušas bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām.

Kopumā par dažādiem pārkāpumiem ir noformēti 285 protokoli, taču ceļu satiksmes negadījumi bijuši 39, no kuriem divos gadījumos ir arī cietušie. Abos gadījumos cietušie smagas traumas nav guvuši un ārstēsies ambulatori.

30. decembrī ap plkst. 16:30 Ventspilī, pa Plato ielu virzienā no Ganību uz Saules ielas pusi 1998. gadā dzimis vīrietis vadīja automašīnu “Audi” un krustojumā ar Saules ielu neizpildīja ceļa zīmes ‘Dodiet ceļu” prasību, kā rezultātā izraisīja sadursmi ar automašīnu “Renault”, kuru vadīja 1993. gadā dzimusi sieviete. Negadījumā cieta transportlīdzekļa “Renault” vadītāja, kura ar gūtajām traumām nogādāta medicīnas iestādē.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: