Būvniecības starpsezonā, kad celtnieki nav tik aizņemti, bet viņu pakalpojumu izmaksas nav tik augstas kā vasarā, tiek aktīvi remontētas daudzdzīvokļu māju kāpņu telpas.

Saskaņā ar remontdarbu plānu katru gadu veicam kāpņu telpu remontus daudzdzīvokļu mājās, kuras apsaimnieko mūsu kapitālsabiedrība, stāsta PSIA Ventspils nekustamie īpašumi (VNĪ) valdes priekšsēdētājs Valdis Lesiņš. 2017. gadā bija plānots izremontēt kāpņu telpas 17 daudzdzīvokļu mājās, toskait četrās no tām remonts notika divās kāpņu telpās. Tā kā kāpņu telpu remonts pārsvarā saistīts ar iekšdarbiem, VNĪ cenšas organizēt šos darbus gada aukstajā laikā, kad celtnieku darba izmaksas ir zemākas nekā aktīvajā celtniecības sezonā. Tādēļ galvenie remontdarbi kāpņu telpās notika pavasarī un pēc tam tika atsākti rudenī. Līdz vasaras sezonai izremontētas kāpņu telpas 12 mājās, rudenī darbi tika atsākti atlikušajās piecās. Divās daudzdzīvokļu mājās – Lielajā prospektā 18 un Brīvības ielā 21 – darbi jau tuvojas noslēgumam. Abās mājās remontdarbi notika pēdējā no sešām kāpņu telpām, piebilst Lesiņš. Būvnieki sola pabeigt darbus un novērst pieņemšanas komisijas norādītos trūkumus līdz Jaunajam gadam.

Daudzdzīvokļu māju kāpņu telpās pārsvarā tiek veikti kosmētiskie remonti, tiek mainītas iekšdurvis kāpņu telpās, atjaunots apgaismojums un kāpņu margas, mainītas bēniņu durvis, kur tas ir nepieciešams, kā arī tiek ieklātas flīzes starp stāviem, jo vairumā māju betona grīdu vairs nav iespējams salabot. Remontdarbus veic celtniecības kompānijas, kas ir uzvarējušas iepirkumu konkursos, proti, šogad tās ir SIA A Celtne (Rojas novads), SIA Pretpils (Talsu novads), Ventspils kompānijas SIA Pilsbūve, SIA RTC Būve, SIA SA.S, SIA Samrode un dažas citas.

Nākamgad darbi daudzdzīvokļu māju kāpņu telpās tiks turpināti. 2018. gadā paredzēts apmēram tāds pats darbu apjoms, kāds tika veikts šogad. VNĪ cenšas laikus organizēt iepirkumus, lai noslēgtu līgumus par pieņemamām cenām pirms jaunās celtniecības sezonas sākuma, skaidro Lesiņš. Konkursi saistībā ar trīs dzīvojamiem namiem jau ir pabeigti, vēl trīs tiks izsludināti tuvākajā laikā. Uzreiz pēc svētkiem varēs uzsākt remontu nākamajās daudzdzīvokļu māju kāpņu telpās.

Lasi vēl

Komentāri (8)

  • -6
    Aka 29.12.2017, 11:26:10

    Divās daudzdzīvokļu mājās – Lielajā prospektā 18 un Brīvības ielā 21 – darbi jau tuvojas noslēgumam. Abās mājās remontdarbi notika pēdējā no sešām kāpņu telpām, piebilst Lesiņš. Būvnieki sola pabeigt darbus un novērst pieņemšanas komisijas norādītos trūkumus līdz Jaunajam gadam. Neviens nestrādā ne vakar, ne šodien Lielajā prospektā 18. Līdz 1918. gada beigām????
    Šodien pēdējā darba diena....Paldies par jaukajiem ziemassvētkiem, paldies par Jauno gadu, paldies, ka nerēķinieties ar iedzīvotājiem, Paldies, ka domājat, ka mēs esam STULBI!!!!!!!!!!!!!!

  • -2
    Rabarberis 29.12.2017, 14:45:00

    Tu, ko Ziemassvētkus un Jauno gadu kāpņu telpā sagaidīsi?

  • -4
    Rabarberis 29.12.2017, 14:40:25

    Kas tad tur jums nav pabeigts? Kā lasīju Ventspils portālā, remontdarbi tik pat kā ir pabeigti, atlicis vien ielikt jaunas iekšdurvis. Ko var visu laiku sūdzēties. Nav remonts - slikti, ir remonts atkal slikti. Tas, kāda slimība vai?

  • -3
    Rabarberis 29.12.2017, 14:43:08

    Citējot Ventspils portālā rakstīto, tad saskaņā ar noslēgto būvdarbu līgumu plānotais darbu izpildes termiņš ir 31.01.2018. Ja kas, tad šodien ir tikai 29.12.2017.

  • -1
    Nif nifs 29.12.2017, 15:28:50

    Arī man neticās, ka būvnieki kaut ko darīs pa brīvdienām! Bet tu Goša otrdien uzraksti, darīja vai nē ;)

  • -2
    Guncis 29.12.2017, 15:33:36

    Galvenais, lai Goša kāpņu telpā laimīgi sagaida jauno gadu! Noteikti, lai otrdien uzraksta kā viņš jūtas. Mēs jutīsim līdz :)

  • -6
    Aka 29.12.2017, 16:18:06

    Ziini, Gunci! Kas tevi tā uztrauc? Kāds savējais strādā, kas nav padarījis kaut ko, pa dirsu dabūs? To, ka ar 31.01. noslēgts līgums tikai G.G. man pateica, cilvēks, kas nestrādā NĪ'P. SVĒTKUS NESVINU, NESATRAUCIETIES, TĀ KĀ MAN VISS PIE DIRSAS!!!. Kādreiz sūdus vācu trepju telpā, slaucīju dzērāju mīzeļus, tā kā nekas jauns. Priekā, mani nekas nesatrauc!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • -2
    Krišs Daugulis 29.12.2017, 16:56:28

    Piedod, bet pēc sarakstītā var spriest, ka neesi vēl beidzis ziemassvētkus svinēt

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: