Valsts ieņēmumu dienesta (VID) muitas amatpersonas kravas automašīnas dēļu kravā uzgājušas kontrabandas degvīnu, alu un cigaretes, informēja VID Sabiedrisko attiecību nodaļā.

Pagājušajā nedēļā, 1. novembrī, Ventspils ostā veicot uz prāmja Scottish Viking esošo transportlīdzekļu kontroli, padziļināti pārbaudīta automašīna Ford Transit, ko vadīja Lietuvas pilsonis.

Muitas amatpersonas konstatējušas, ka iepakojumā ar dēļiem noslēpts liels daudzums degvīna pudeļu, alus bundžu un cigarešu. Slēptuvē atradās 126 degvīna pudeles ar Baltkrievijas akcīzes nodokļa markām un bez akcīzes nodokļa markām, 1080 puslitra tilpuma bundžas ar alu un 350 paciņas cigarešu ar Lietuvas akcīzes nodokļa markām.

Preču iegādi apliecinošus dokumentus transportlīdzekļa vadītājs nevarēja uzrādīt. Muitas kontroles rezultātā konfiscēti 47 litri degvīna "Boris Jelzin" un 79 litri degvīna "Hmeļnaja čarka", 540 litri alus, 6000 "Marlboro" un 1000 "Winston" markas cigarešu.

Transportlīdzekļa vadītājam noformēts administratīvā pārkāpuma protokols par ar akcīzes nodokli apliekamo preču aprites noteikumu pārkāpšanu. Izņemtās cigaretes un aizturētais transportlīdzeklis tiks nodots Nodrošinājuma valsts aģentūrai.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: