Ventspils pilsētas pašvaldība ir uzaicināta piedalīties Eiropas Komisijas rīkotā konkursa „Eiropas gads 2012 aktīvai novecošanai un paaudžu solidaritātei” apbalvošanas ceremonijā.

Uzaicinājums saņemts no Eiropas Komisijas Nodarbinātības, sociālo lietu un iekļautības komisāra Laslo Andora (Laszlo Andor) un konkursa žūrijas komisijas priekšsēdētājas Lenijas Samuelas (Lenia Samuel). Apbalvošanas ceremonija notiks š.g. 13. novembrī Briselē.

 

„Esam gandarīti par uzaicinājumu uz Eiropas Komisijas rīkotā konkursa apbalvošanas ceremoniju un ar nepacietību gaidām konkursa rezultātus,” norāda Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs.

 

Tā kā 2012. gadu Eiropas Savienība ir pasludinājusi par gadu aktīvai novecošanai un paaudžu solidaritātei, šai tēmai tika veltīts īpašs konkurss, kurā pašvaldības no visas Eiropas Savienības varēja iesniegt savus projektus un apliecināt, ka tās rūpējas par senioriem un spēj nodrošināt senioriem vajadzībām atbilstošu un draudzīgu vidi.

 

Ventspils pilsētas pašvaldība Eiropas Komisijas organizētajā konkursā startēja ar projektu „Ventspils – senioriem draudzīga pilsēta”, kurā bija iekļauta informācija par saturīga brīvā laika pavadīšanas iespējām, kas Ventspils pašvaldībā ir pieejama senioriem, kā arī par pievilcīgo un draudzīgo pilsētvidi. Konkursam iesniegto projektu papildināja fotogrāfijas, kas sniedza plašu un daudzpusīgu ieskatu par pilsētas infrastruktūru, iespējām pilnvērtīgi piedalīties sabiedriskajā dzīvē, iesaistoties politiskajos, ekonomiskajos, kultūras un citos sociālajos procesos, kā arī jebkurā vecumā papildināt savas zināšanas.

 

Kā jau iepriekš ziņots, Ventspils pilsētas šī gada septembrī tika atzīta par Eiropas gada pašvaldību 2012 Latvijā, uzvarot nacionāla mēroga konkursā, kuru rīkoja Latvijas Pašvaldību savienība sadarbībā ar Eiropas Komisijas pārstāvniecību Latvijā, Izglītības un zinātnes ministriju, Veselības ministriju, Labklājības ministriju un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju. Uzvara nacionālajā konkursā Ventspilij deva iespēju piedalīties Eiropas mēroga konkursā un spēkoties ar citām Eiropas pašvaldībām cīņā par atzinību konkursā.

 

Ventspils pilsētā dzīvo aktīvi seniori, kas piedalās dažādos sabiedriskos pasākumos. Pateicoties senioru aktīvai līdzdalībai, pašvaldība ir spējusi sekmīgi īstenot tādus nozīmīgus pasākumus kā Ginesa pasaules rekorda sasniegšana izveidojot pasaulē garāko ziedu paklāju, „Ziedu diena” un daudzus citus. Ventspilī dzīvojošie seniori aktīvi iesaistās pilsētas sabiedriskajā dzīvē, darbojoties dažādās nevalstiskajās organizācijās, tautas mākslas kolektīvos, sportojot un nododot savas zināšanas un prasmes citu paaudžu ventspilniekiem.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: