21. novembrī plkst. 18.00 Pasaules mūzikas festivāla „Garšvielas” ietvaros uz t/n „Jūras vārti” skatuves tiks atskaņots Ventspils Bigbenda un Dj Monsta kopprojekts „More Power”.

Apvienojoties kopīgā muzikālā projektā „More Power", tā dalībnieki meklē radošas saskares punktus un jaunas vienojošas skaņu dimensijas divām krasi atšķirīgām muzicēšanas metodēm – dzīvajai mūzikai Ventspils Big Band izpildījumā un elektroniskai mūzikai, ko piedāvā DJ Monsta. Kopīgi veidotās programmas pamatideja - apvienot mūsdienu big band skanējumu ar mūsdienu dīdžejošanas mākslu, sniedzot klausītājiem atšķirīgu muzikālo pieredzi un ļaujot apjaust mūzikas un mākslas daudzveidību. Savstarpējā mijiedarbībā big band tembrālais, harmoniskais, un ritmiskais skanējums kontrastē ar dīdžeja mākslas elementiem - plašu skrāpēšanu (scratch) un ritmu žonglēšanu (beat juggling). Klubu kultūras elementi savijas ar profesionālo mākslu, radot pilnīgi jaunu, mūsdienīgu skaņu pasauli.

 

Ventspils Big Band kopš 2010. gada darbojas saksofonista Renāra Lāča vadībā. Sniedzot koncertus daudzās Latvijas pilsētās, kā arī piedaloties projektos kopā ar Intaru Busuli, Jāni Stībeli un Amber, mūziķi pilnveidojuši iemaņas, kā arī attīstījuši prasmes džeza harmonijā, improvizācijā un ritma mācībā, kas ir būtiska bigbenda mūzikas sastāvdaļa. Ventspils Big Band veiksmīgi startējis džeza mūzikas festivālā “Saulkrasti 2011”, savukārt festivāla „Ventspils Groove 2011” ietvaros koncertējis kopā ar izcilo zviedru komponistu, aranžētāju, multiinstrumentālistu, prestižās “Grammy” mūzikas balvas ieguvēju Magnusu Lindgrenu (Magnus Lindgren) un viņa kvintetu “Batucada Jazz”.

 

DJ Monsta (Uldis Cīrulis) dīdžeja darbību uzsāka 1992. gadā. Jau 1996. gadā viņš sāka interesēties par turntablism (skaņuplašu atskaņotāju spēlēšanas mākslu). Sadarbojies ar tādiem Latvijas mūziķiem kā Gustavo, Time After Time, kopā ar dīdžejiem AG, Raiti un Krii izveidojis tērnteiblistu grupu Riga Scratch Posse. DJ Monsta jau iepriekš uzstājies kopā ar mūziķiem - 2007. un 2008. gadā kopā ar mūsdienu džeza grupu Riga Groove Electro viņš devās Eiropas tūrē Balticness uz 11 Baltijas jūras reģiona valstīm, tajā skaitā arī uz Krieviju, kur kļuva par pirmo dīdžeju, kas jelkad uzstājies Pēterburgas džeza filharmonijā. Kopš 2008. gada spēlē kopā ar saksofonistu un komponistu Niku Gothamu grupā NiMo. 2009. gadā Nimo kopā ar Latvijas Nacionālo Simfonisko orķestri radīja kopprojektu SimfoNiMo, toties 2010. gada nogalē grupa izdeva savu debijas albumu „The World Is Your Oyster”.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: