Sagaidot Latvijas Republikas proklamēšanas 94. gadadienu,Ventspils bibliotēka aicina apmeklēt pasākumus bibliotēkās.

Ceturtdien, 15. novembrī, plkst. 13.00 Galvenā bibliotēka aicina uz tikšanos ar vēsturnieku, Latvijas Nacionālā vēstures muzeja direktoru, grāmatas „Arheoloģisks ceļvedis Latvijas un latviešu vēsturē” autoru Arni Radiņu, bet 17.00 - uz kopēju dziedāšanu „Dziedam tautas dziesmas Latvijai”. 16. novembrī plkst. 13.00 notiks patriotiskās dzejas izlases „Man nav izvēles - es dzirdu tavu balsi” atvēršana. Pasākumā piedalīsies krājuma sastādītāja Andra Konste un viena no krājumā ievietoto darbu autorēm - dzejniece Maira Asare. Darbus no dzejas izlases lasīs Ventspils 1. ģimnāzijas 11. klases audzēkņi.


Pārventas bibliotēkā 15. novembrī, izstādes „Kurzemes pērļu darbi” noslēgumā, tikšanās ar Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra Tautas lietišķās mākslas studijas „Liepava”, Tautas lietišķās mākslas studiju „Drellītis”, „Vīkale” un Ances rokdarbu kopas meistarēm, savukārt 16. novembrī plkst. 17.00 - vēsturnieces Ingrīdas Štrumfas stāstījums par 1918. gada 18. novembri Ventspilī.


Bērnu bibliotēka aicina uz pasākumiem skolēniem „Iepazīsti Latviju!” un pasākumu „Viss pie šīs zemes mūs simtu saitēm sien”.


Visu nedēļu Galvenajā bibliotēkā var iepazīties ar Latvijas Nacionālās bibliotēkas veidoto izstādi „Kuršu ķoniņi” un LU profesores, folkloristes Janīnas Kursītes veidoto Kuršu ķoniņu dzimtas pēcteču fotoportretu galeriju, izstādi „Novembris”, kurā skatāmi materiāli no rakstnieka Andra Kolberga Ventspils bibliotēkai dāvinātās seno periodisko izdevumu kolekcijas un Ventspils bibliotēkas krājuma.


Ventspils bibliotēka ar digitālās kolekcijas „Zudusī Latvija” fotogrāfiju iesaistījusies LR Saeimas projektā, kas norisināsies no 15. līdz 18. novembrim Rīgā, gaismas festivāla „Staro Rīga” ietvaros. Izgaismotajā Saeimas nama fasādē būs attēlots pulksteņa mehānisms, kas simbolizē laika ritumu. Blakus pulkstenim divos zobratos tiks demonstrētas dažādas fotogrāfijas, kurās fiksētas Latvijai un latviešiem nozīmīgas lietas, arī fotogrāfija ar uzrakstu „Ventspils- Windau”, kurā attēlots burinieks Ventspils ostā pagājušā gadsimta sākumā, no kolekcionāra N. Rozenberga privātkolekcijas.


Ieeja uz pasākumiem bez maksas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: