Lai veiktu sekmīgu pārvaldību un sniegtu atbalstu izglītības iestāžu darbības kvalitātes nodrošināšanai, apkopotu un analizētu informāciju par izglītības kvalitāti, tiek izstrādāta Ventspils valstspilsētas izglītības attīstības stratēģija 2024. – 2030. gadam, un dome pieņēmusi lēmumu to nodot publiskajai apspriešanai, kas ilgs no 8. aprīļa līdz 7. maijam.

Ventspils valstspilsētas izglītības attīstības stratēģija 2024. – 2030. gadam nodrošinās Izglītības attīstības pamatnostādnēs noteikto mērķu un Ventspils valstspilsētas pašvaldības un Ventspils novada pašvaldības ilgtspējīgas attīstības stratēģijā līdz 2030. gadam noteiktā virsmērķa sasniegšanu. Stratēģijas izstrādes mērķis ir apzināt faktisko situāciju pašvaldībā izglītības iestāžu tīkla kontekstā, paredzot tā pilnveidi un turpmāko attīstības prioritāšu un virzienu definēšanu atbilstoši nacionālajā līmenī paredzētajiem atbalsta mehānismiem. Tādējādi tiks sniegts atbalsts izglītības iestādēm, veidojot atbalstošu, radošu, dinamisku, konkurētspējīgu, uz izcilību vērstu Ventspils valstspilsētas izglītības telpu, kurā atbalstīta ikviena izaugsme visa mūža garumā.

Ar iepriekš minēto dokumentu var iepazīties ŠEIT un portālā geolatvija.lv. Savukārt, dokuments drukātā formātā ir pieejams Ventspils domes administrācijā un Izglītības pārvaldē.

Rakstiskus priekšlikumus par Ventspils valstspilsētas izglītības attīstības stratēģijas 2024. – 2030. gadam 1. redakciju iespējams iesniegt līdz 7. maijam ieskaitot:
    • izmantojot portālu www.latvija.lv;
    • nosūtot elektroniski uz e-pastu: dome@ventspils.lv;
    • sūtot pa pastu: Ventspils valstspilsētas pašvaldībai, Jūras iela 36, Ventspils, LV-3601;
    • atstājot pastkastītē Ventspils valstspilsētas pašvaldības 1. stāva foajē, Jūras ielā 36, Ventspilī.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: