Jauniešu futbola klubs (JFK) “Ventspils” 6. aprīlī sāka savu otro sezonu “Optibet” Nākotnes līgā jeb Latvijas futbola 1. līgā. Komanda sagatavošanās posmu uzsāka janvāra sākumā, aizvadot sešus treniņus un vienu draudzības spēli nedēļā.

Šogad JFK Ventspils debitēja pirmssezonas draudzības turnīrā “Pavasara Kauss 2024”, kurā kopumā nospēlēja četras spēles ar ONL komandām. Turnīrā, deviņu komandu konkurencē, JFK Ventspils ieņēma 6. vietu.

2023. g. komanda čempionātu noslēdza 9. vietā 26 spēlēs, savā kontā iekrājot 30 punktus (8 uzvaras, 6 neizšķirti un 12 zaudējumi). Pagājušajā gadā vidējais komandas vecums bija 20,7 gadi, taču šogad komandā ir sastāva izmaiņas, kas komandas vidējo vecumu veido – 18,4 gadi. Lielākoties komandā spēlē 16 – 18 gadus veci futbolisti.

JFK Ventspils komanda ir veidota ar mērķi sniegt jaunajiem futbolistiem spēļu praksi pieaugušo futbolā, lai futbolisti pierādītu sevi un nākotnē tiktu izsaukti uz dažādu vecumu Latvijas jauniešu izlasēm. Komandu šogad uz īres tiesībām ir papildinājuši četri leģionāri. Wildjeff Fileus un Benjamin Chester Johns – abi no ASV, Pierre Hounlete no Togo un Maifer Dayan Obregon Arroyo no Kolumbijas. Visi leģionāri piesaistīti ar sadarbības partneru palīdzību no Latvijas un Lietuvas ar mērķi komandā veidot iekšējo konkurenci.

2024. gada sezonas uzdevumi ir saglabāt vietu Nākotnes līgā, kā arī attīstīt vietējos Ventspils futbola audzēkņus.

Tāpat kā iepriekšējā gadā, pateicoties Ventspils valstspilsētas pašvaldības atbalstam, pirmās trīs mājas spēles tiks spēlētas Ventspils 2. pamatskolas stadionā, taču atlikušās deviņas spēles tiks aizvadītas O/C “Ventspils” centrālajā stadionā. Ieeja uz visām mājas spēlēm ir bez maksas.

Šogad čempionāta jaunpienācēji ir Mārupes SC, Ogre United, SK Super Nova no Rīgas. Šosezon līgā vairs neredzēsim rīdzinieku FK Beitar, FK Dinamo Rīga (saņemta diskvalifikācija) un Leevon Saldus komandas, taču jāmin, ka Saldus klubs ir apvienojies ar iepriekšējā gada 2. līgas klubu FK PPK no Rīgas un šogad startēs zem apvienota nosaukuma Leevon PPK, kas bāzēsies Rīgā.

Sezonā Ventspils komanda aizvadīs 26 spēles, ar katru komandu tiekoties divas reizes.

Ikviens ventspilnieks ir laipni gaidīts mājas spēlēs, lai būtu kopā ar komandu stadionā!

Lasi vēl

Komentāri (9)

  • -2
    ventspilnieks 36,7 Pirms 3 nedēļām, 5 dienām

    Kāda var būt iekšēja konkurence, ja 4 vietējie sēdēs malā un spēlēs nigeri. Pieļauju, ka FIFA dod naudiņu tiem "sadarbības partneriem" lai katrā lauku ciemā būtu kāds melnis. Ja mēs turamies pret un neaicinām viņus pa durvīm ienākt, tad globālisti ievelk caur logu

  • -5
    Zirgam jāsmejas Pirms 3 nedēļām, 5 dienām

    Kā tad to konkurenci palielina ja ne palielinot to konkruentu skaitu? Būs vairāk ar ko sacensties, tad būs arī lielāks progress, nekā vāroties tikai savā sulā. Ja tos leģionārus tikai turēs laukumā, bet viņi nemaz nespēlēs labāk, tad tas nebūs labi protams.
    Un man liekus tur nemaz nav tikai mellie hahahaha

  • -1
    ventspilnieks 36,7 Pirms 3 nedēļām, 5 dienām

    Var jau sev spraust kāda izmēra dakšiņas vien grib :D Konkurentu skaitu var palielināt no vietējiem. Pamēģini nosēdināt šos "konkurentus" visu sezonu uz rezervistu soliņa. Atceros, kad vecajā klubā viens tāds atbrauca, tikko no džungļiem. Bumbu pazina, to, ka ir komanda un jāspēlē visiem vienoti, nekādīgi nesaprata :D

  • -1
    Zirgam jāsmejas Pirms 3 nedēļām, 4 dienām

    nu bet pagaidi! Ir liela atšķirība vai konkurēt ar tāda paša līmeņa puikām vai mēģināt apsteigt kādu meistarīgāku,jaudīgāku. kad tad līmenis labāk aug ? Ja vietējo nav, tad jāņem no citurienes, ja ir iespējams. Un tas ir viss. bet vietējiem nav jāčīkst ka netiks laukumā, bet jācenšas, lai tiktu. Čīkstēt var tad, kad redz ka tas imports nevelk un tik un tā spēlē.

  • -1
    Barons (Freiherr von ...) Pirms 3 nedēļām, 5 dienām

    Vai ne būt vaidziks nodibinat vietejo KKK organizācij?

  • -5
    Zirgam jāsmejas Pirms 3 nedēļām, 5 dienām

    Klibo kurlo komūnu?

  • 0
    +Arājs 1488/2 Pirms 3 nedēļām, 4 dienām

    Ku Klux Klan,nejēga zirgs!

  • -2
    Zirgam jāsmejas Pirms 3 nedēļām, 4 dienām

    Bez klukstēšanas nevar?

  • -4
    Latvija pāri visām! Pirms 3 nedēļām, 5 dienām

    Domāt, ka sakrita gan kluba gan leģionāru intereses. Klubam pēc lielākās daļas iepriekšējo spēlētāju aiziešanas vajadzēja pastiprinājumu. Leģionāriem atkal ir interese spēlēt Eiropā un mēģināt veidot karjeru.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: