Radošais tehnoloģiju konkurss skolēniem no 1. līdz 12. klasei, kas šogad savijies ar zaļās domāšanas tēmām, tika izsludināts septembra beigās, un šobrīd noslēgumam tuvojas konkursa attālinātā – atlases kārta. Bet joprojām ir pietiekami daudz laika, lai paveiktu uzdevumu un cīnītos par ceļazīmi uz finālu Ventspilī un naudas balvu fondu – 13 000 EUR.

Konkursa ilggadējie dalībnieki Kuldīgas Centra vidusskola konkursā piedalās jau piecus gadus un kā paši saka – konkurss ir kļuvis par skolas tradīciju. Lūk, ko par dalību konkursā saka viens no komandu pieaugušo pārstāvjiem un iedvesmotājiem - Krists Felš-Milbergs: “Ventspils IT izaicinājums ir kas vairāk par konkursu, kurā piedalīties tikai balvas dēļ! Tā ir neatsverama pieredze un prasmes, kuras skolēni gūst pildot dažādus uzdevumus. Prasmes, kuras skolēni pilnveido, lielākoties ir reti apgūstamas ierastajā skolas vidē un manās acīs tam ir papildus pievienotā vērtība. Tāpat arī tēmas, kas ir uzdevumu pamatā, ir saistošas un uz jaunām zināšanām vērstas! Kā sagatavošanās posmā, tā arī pašā finālā liela atslēga ir komandas darbam. Mums ir paveicies ar skolēnu gatavību un vēlmi veltīt brīvo laiku un enerģiju, lai sagatavotu mājasdarbus un nu jau “Ventspils IT izaicinājums” ir kļuvis par skolas tradīciju, kur nav nepieciešams jautāt skolēniem vai piedalīsimies, bet gan gaidīt uzdevuma paziņošanu un uzzināt to no skolēniem!”

Īsumā par norises posmiem:

  • Konkursa 1. kārta notiek līdz 6. novembrim, šajā laikā:

    • jāizveido 4 dalībnieku komanda, kuru veido 3 skolēni un 1 pieaugušais. Pieaugušais var būt skolas pedagogs, kāda skolēna vecāks, krustvecāks, direktors vai jebkurš cits pieaugušais, kas vēlas atbalstīt skolēnu un jauniešu dalību konkursā;

    • atbilstoši savai vecuma grupai (A, B, C vai D) jāizpilda 1. kārtas uzdevums, kas atrodams konkursa mājaslapā www.ventspilsitc.com, tur arī jāpiesaka komanda un jāiesniedz paveiktais uzdevums. Šogad ir atvieglota pieteikšanās un 1. kārtas uzdevuma iesniegšana ­ komanda jāreģistrē mājaslapā brīdī, kad tiek iesniegts paveiktais uzdevums. Nav nepieciešams pirms tam atsevišķi reģistrēties!

    • Jāgaida rezultāti un veiksmes gadījumā uzaicinājums uz finālu Ventspilī.

  • Fināls Ventspilī notiks:

    • A grupai no 7. līdz 8. decembrim, savukārt

    • B, C un D grupai no 6. līdz 8. decembrim.

  • Fināla dalībniekiem organizatori nodrošinās:

    • naktsmītnes konkursa laikā Ventspilī;

    • gardas maltītes – brokastis, pusdienas, vakariņas;

    • VIZIUM apmeklējumu, ekskursijas un izklaides pasākumus.

    • transporta izdevumu kompensāciju 0,17 EUR par kilometru nokļūšanai uz konkursu un atpakaļ.

  • Konkursa nolikums pieejams: https://ventspilsitc.com/about-us/.

  • Lai arī dalība finālā jau ir balvas vērta, finālisti Ventspilī sadalīs ievērojamu naudas balvu fondu – 13000 EUR, ko nodrošina Ventspils valstspilsētas pašvaldība. Lielākā naudas balva komandai ir 1600 EUR. Tāpat finālistus gaida balvas no organizatoriem un konkursa atbalstītājiem.

Tehnoloģiju konkurss “Ventspils IT izaicinājums” notiek, pateicoties Ventspils valstspilsētas  pašvaldības atbalstam. Konkursu organizē Ventspils Digitālais centrs sadarbībā ar uzticamiem partneriem un informatīvajiem atbalstītājiem: Zinātnes centru “VIZIUM”, Ventspils Augstskolu, Ventspils valstspilsētas domes Izglītības pārvaldi, asociāciju "Langas į ateitį" (Lietuva), izglītības organizāciju "MTÜ Nuti-Võlur” (Igaunija), AS “Latvijas valsts meži”, SIA “Tet”, Elektrum Energoefektivitātes centrs, SIA “Depozīta Iepakojuma Operators”, SIA “Ubiquiti Latvia”, Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociāciju (LIKTA), Izglītības un zinātnes ministriju, Valsts Izglītības attīstības aģentūru, sadarbības tīklu “eTwinning” un Latvijas Universitātes Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultāti.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: