Ventspils valstspilsētas pašvaldība aicina zvejniekus pietiekties uz zvejas tiesību nomu Baltijas jūras Ventspils valstspilsētas piekrastes teritorijā 2024. gadam.

Lai laicīgi varētu apkopot zvejnieku pieprasīto zvejas rīku limitu skaitu, aicinām zvejniekus pieteikties uz zvejas tiesību nomu 2024. gadam gan komerciālajai, gan pašpatēriņa zvejai. Pieteikumu iesniegšanas termiņš – no 2023.  gada 1. novembra līdz 2023. gada 30. novembrim.

Lai nodrošinātu Zvejniecības likuma 7. panta sestās daļas prasības par prioritātes piešķiršanu komercsabiedrībām vai individuālajiem komersantiem, primāri zvejas rīku limiti tiek sadalīti komerciālajai zvejai, atlikušie zvejas rīku limiti tiks iedalīti pašpatēriņa zvejai. Gadījumā, ja Zemkopības ministrijas 2024. gadam piešķirtais zvejas rīku limitu skaits būs pārsniegts, lai apmierinātu juridisko un/vai fizisko personu iesniegtos lūgumus par zvejas tiesību nomas līgumu noslēgšanu, Ventspils valstspilsetas pašvaldība organizēs zvejas tiesību nomas izsoles.

Lūdzam iesniegumus iesniegt elektroniski, sūtot tos uz Ventspils valstspilsētas pašvaldības oficiālo e-pasta adresi dome@ventspils.lv, gadījumā, ja nav iespējams iesniegumu iesniegt elektroniskā veidā, tad to varat aizpildīt un iesniegt klātienē Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes “Ventspils domes administrācija” Ekonomikas un iepirkumi nodaļā, Jūras ielā 36, Ventspilī, 4. stāvā, 64. kabinetā.

Ventspils valstspilsētas pašvaldība iznomā rūpnieciskās zvejas tiesības Baltijas jūras Ventspils valstspilsētas piekrastes teritorijā komerciālajai un pašpatēriņa zvejai pamatojoties uz Zvejniecības likuma 5. panta ceturto daļu un Ministru kabineta 2009. gada 11. augusta noteikumu Nr. 918 “Noteikumi par ūdenstilpju un rūpnieciskās zvejas tiesību nomu un zvejas tiesību izmantošanas kārtību” 13. punktu.

Detalizētākas informācijas saņemšanai lūdzam vērsties Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes “Ventspils domes administrācija” Ekonomikas un iepirkumu nodaļā, tālrunis 63601191, e-pasts: ekonomika@ventspils.lv.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    Larijs Kukarans 01.11.2023, 12:31:27

    Tādi vēl ir palikuši,nav visi iznīdēti?

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: