24. novembrī plkst. 19.00 koncertzāles “Latvija” Mazajā zālē izskanēs cikla “Džems ar Ventspils bigbendu” ceturtais koncerts “Cik labi!”, kura īpašie viesi būs bundzinieks un komponists Andris Buiķis un dziedātāja Aija Vītoliņa.

Koncertā “Cik labi!” būs iespēja dzirdēt mūziķa Andra Buiķa orģinālkompozīcijas, bet līdzās autoram un Ventspils bigbendam (mākslinieciskais vadītājs – Renārs Lācis) uzstāsies enerģiskā un vienmēr mainīgā dziedātāja Aija Vītoliņa, kura Buiķa albuma ierakstā arī iedziedājusi 80. gadu diskotēkas atmiņā atsaucošo dziesmu “Tam vienam”.

Andris Buiķis ir ne tikai viens no labākajiem un pieprasītākajiem bundziniekiem, kurš veic aktīvu koncertdarbību un strādā ierakstu studijās, bet arī  komponists, aranžētājs, sitaminstrumentu pedagogs.

2020. gadā pie klausītājiem nonāca Andra Buiķa debijas soloalbums “Zaļš”, par ko pats bundzinieks saka šādi: “Esmu eksperimentētājs, tāpēc atļāvos albumā apkopot dažādākās stilu iezīmes un noskaņas, turklāt gan dziesmās, gan arī instrumentālos skaņdarbos.”

Savukārt 2023. gadā dienasgaismu ieraudzīja Normunda Šnē, “Sinfonietta Rīga” un džeza grupas “Lupa” ilgi lolots projekts, kurā sitamistrumentālista Andra Buiķa 12 oriģinālkompozīcijās klausītājiem tika piedāvāts melodiski krāšņs ceļojums no klasikas līdz džeza un populārās mūzikas pasaulei.

Jau pēc vidusskolas absolvēšanas Buiķis bija pieprasītākais Latvijas bundzinieks un sadarbojās ar veselu virkni lielisku Latvijas popmūziķu un džeza mūziķu. 2013. gadā Andris ar izcilību absolvēja Amsterdamas Konservatorijas (Jazz Department Conservatorium van Amsterdam) džeza sitaminstrumentu nodaļu.

Starptautiskā sadarbība turpinās joprojām – Buiķis aktīvi muzicē un strādā kopā ar tādiem sastāviem un māksliniekiem kā “Daniel Mester Quartet”, "The Brag Pack", "K Trio” "Messhugguys", Kenijs Verners, Toivo Unts un citiem.

Buiķis ir spēlējis un spēlē ar daudziem Latvijas māksliniekiem - Arni Medni, Jāni Stībeli, Donu, Intaru Busuli, Renāru Kauperu, Aiju Vītoliņu, Laimi Rācenāju, Laimu Vaikuli, Mariju Naumovu, Lindu Leen, Uldi Marhilēviču, Raimondu Paulu, darbojies “The Sound Poets”, “Keksi”, “Silvesteri Orkesteri”, “Pump Trio”, “Beat Retro Scratch”, “City Jazz Big Band” sastāvā.

Šobrīd spēlē kolektīvos “Very Cool People”, “LUPA”, “Kolektīvā indivīdu masa” un “Mattergy”, kā arī turpina sadarbību ar vēl daudziem citiem lieliskiem latviešu popa un džeza mūziķiem.

Koncertu organizē SIA “Kurzemes filharmonija”, atbalsta Ventspils valstspilsētas pašvaldība. Biļetes iespējams iegādāties koncertzāles “Latvija” un teātra nama “Jūras vārti”, kasēs, kā arī citās “Biļešu paradīzes” tirdzniecības vietās.

Informējam, ka pasākuma laikā iespējama fotografēšana un video filmēšana organizatora vajadzībām. Iegūtie materiāli tiks izmantoti pasākuma publicitātes nolūkos, koncertzāles “Latvija” sociālo tīklu kontos.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: