Pašlaik slimnīcās akūti trūkst vairāku asins grupu asinis, informē Valsts asinsdonoru centrs (VADC). VADC norāda, ka slimnīcu pieprasījums pēc asins komponentiem pacientu dzīvību glābšanai ir ļoti augsts. Šobrīd kritiski trūkst 0+, 0-, A+, A- un B- asins grupu asinis.

Lai noskaidrotu, vai vari ziedot asinis, VADC aicina zvanīt uz numuru 80000003.

VADC donorus gaida visās pastāvīgajās ziedošanas vietās Rīgā - Sēlpils ielā 9, Brīvības bulvārī 32, Hipokrāta ielā 2, Kurzemes filiālē - Liepājas slimnīcā (pēc iepriekšēja pieraksta), Latgales filiālē - Rēzeknes slimnīcā, Ventspilī Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā, kā arī reģionālo slimnīcu Asins sagatavošanas nodaļās - Jelgavā, Valmierā un Daugavpilī.

Asinis var ziedot, ja donors atbilst visiem nepieciešamajiem kritērijiem un ja pēdējo 14 dienu laikā nav bijis saskarsmē ar cilvēkiem, kuriem ir aizdomas par saslimšanu ar Covid-19.

Donoram līdzi jābūt derīgam personu apliecinošam dokumentam - pasei, personas apliecībai (eID) vai jebkurai citai personu identificējošai apliecība -, kas satur personas kodu, vārdu, uzvārdu un foto. Bez personu apliecinoša dokumenta donorus nepieņem. Lai saņemtu kompensāciju, ir nepieciešams bankas konta numurs.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • -1
    Barons (Freiherr von ...) 24.10.2023, 09:05:15

    Manam labprāt būt nodot tō Asin.
    Aber nevar.Aiz 2 (diu) iemēsl.
    1.Dēļ man cienijam Veccum.
    2.Iekš man Alhokol ir pa daudz maz tō Asin,le zinat.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: