Kristofers Volkovs pārstāvēja Ventspils Augstskolu (VeA) Turcijā Stambulā 7. starptautiskajā konferencē par progresu mākslīgā intelekta jomā (The 7th International Conference on Advances in Artificial Intelligence), prezentējot pētījumu par mašīnmācības modeļa arhitektūru, ar kuru iespējams prognozēt laikapstākļus.

Šī bija pirmā konference, kurā Kristofers Volkovs piedalījās, atzīstot to par veiksmīgi aizvadītu, iegūstot jaunu pieredzi. Kristofers stāsta: ''Piedalījos 7. starptautiskajā konferencē Stambulā par progresu mākslīgā intelekta jomā. Šajā konferencē prezentēju savu pētījumu, kurā aprakstīju jaunu mašīnmācības modeļa arhitektūru, ko izmantoju, lai prognozētu laikapstākļus. Konference tika aizvadīta bez aizķeršanās, kā arī dzirdēju daudz interesantu prezentāciju. Papildus ieguvu jaunus kontaktus.'' Jaunajam pētniekam šī bija pirmā reize Turcijā. Daudz interesantu piedzīvojumu norisinājās arī ārpus konferences, iepazīstot turku kultūru.

Kristofers Volkovs konferencē prezentēja pētījumu Primed UNet – LSTM for weather forecasting, kuru izstrādāja sadarbībā ar VeA Informācijas tehnoloģiju fakultātes dekānu Vairi Cauni un docentu Ēvaldu Urtānu.

Šī konference pulcē gan nozares, gan akadēmiskos pārstāvjus, lai dalītos zināšanās par tehnoloģiju attīstības progresu, dažādu pētījumu rezultātiem, kā arī mākslīgā intelekta pielietojumu tehnoloģiju jomā. Konferencē pētnieki un nozares eksperti var gūt vērtīgu pieredzi, apmainoties savām idejām.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: