20. oktobrī ap plkst. 00.10 Valsts policijā saņemta informācija, ka Siguldas ielā noticis ceļu satiksmes negadījums. Sākotnējā informācija liecina, ka sieviete vadīja automašīnu “BMW” pa Siguldas ielu un, netiekot galā ar transportlīdzekļa vadību, nobrauca no ceļa braucamās daļas un iebrauca īpašuma žogā, to bojājot.

Negadījumā cieta pasažiere, kura ar gūtajām traumām nogādāta medicīnas iestādē.

Noskaidrots, ka automašīnas vadītājai nav likumā noteiktajā kārtībā iegūtas transportlīdzekļa vadīšanas tiesības un viņa atradusies alkohola reibumā. Sieviete izelpā konstatētas 1,11 promiles alkohola.

Valsts policijā pret sievieti ir uzsākts administratīvā pārkāpuma process un kriminālprocess. Saskaņā ar Krimināllikumu, par ceļu satiksmes noteikumu vai transportlīdzekļu ekspluatācijas noteikumu pārkāpšanu, ja to izdarījusi persona, kas vada transportlīdzekli alkohola, narkotisko, psihotropo, toksisko vai citu apreibinošu vielu ietekmē, un ja tās rezultātā cietušajam nodarīts viegls miesas bojājums, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz četriem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar probācijas uzraudzību, vai ar sabiedrisko darbu, vai ar naudas sodu, atņemot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz pieciem gadiem.

Valsts policija atgādina, ka transportlīdzekļa vadīšana alkohola reibumā nav pieļaujama un tā apdraud gan paša, gan apkārtējo veselību un dzīvību. Valsts policija aicina līdzcilvēkus būt vērīgiem un neļaut saviem draugiem vai tuviniekiem sēsties pie transportlīdzekļa stūres alkohola reibumā. Tāpat, ja redzat autovadītāju, kura braukšanas maniere liecina, ka viņš, iespējams, atrodas apreibinošo vielu ietekmē, aicinājums nekavējoties par to ziņot Valsts policijai, zvanot pa tālruņa numuru 110.

19. oktobrī ap plkst. 22.30 Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes amatpersonas, patrulējot Ventspils novada Užavas pagastā, fiksēja transportlīdzekli “BMW”, kura vadītājs vietā, kur atļauts pārvietoties ar ātrumu 90 kilometri stundā, pārvietojās ar ātrumu 152 kilometri stundā, tādējādi pārsniedzot atļauto braukšanas ātrumu par 62 kilometriem stundā. Pret vīrieti uzsākts administratīvā pārkāpuma process par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu. Saskaņā ar Ceļu satiksmes likumu, par šādu pārkāpumu piemēro naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam no 360 līdz 480 eiro un transportlīdzekļu vadīšanas tiesību izmantošanas aizliegumu uz sešiem mēnešiem.

Lasi vēl

Komentāri (5)

  • -1
    Pareizais viedoklis 23.10.2023, 11:01:02

    1,11 promiles nav nekāds dzērums! Lai viņai veicas tiesvedībā par apmelošanu!

  • -7
    žurka 23.10.2023, 11:37:24

    Ej bekot, potenciālo slepkavu atbalstītāj! Alkohola vai narkotiku reibums ir vainu pastiprinošs apstāklis.

  • -1
    Barons (Freiherr von ...) 26.10.2023, 10:37:42

    Pareiz Viedokl kung.
    Es Jums pilniba pekrist.Tō ir normāl zituācij,tā būt vaidziks būt ar kater Cilvēk,ka viss laik būt uzturet ekš Organizm tād promill koncentrācij.
    Manam pa Muiž teritōrij arvien braukt ar ieslēgt Autopilot,le zinat.Aber aiz tō man Volg nav bijs dabut it nevien Bukt.

  • 0
    Pareizais viedoklis 27.10.2023, 10:39:00

    avārijas "dzērumā" ir tikai 7% no kopējo avāriju skaita! Tas tā zināšanai!

  • -1
    Barons (Freiherr von ...) 26.10.2023, 10:25:12

    Vai tō Sievišķ sauc par Avārij un viņam Tēvs strādat pa Ment?

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: