Rudens ir īstais laiks, lai uzsāktu dažādas lāzerprocedūras, kas atbrīvo no nevēlamiem ādas bojājumiem un pigmentācijas. Dermatoloģe Ineta Zirne aicina doties pie speciālista, lai noskaidrotu, kādas sekas uz ādas veselību atstājusi vasaras saule, un lai risinātu estētiskās dermatoloģiskās problēmas, kas uztrauc.

Ventspils poliklīnikas dermatologa kabinetā pieejamas procedūras ar kombinēto lāzera un pulsējošās gaismas iekārtu Harmony XL Pro. Ar šo jaunākās paaudzes iekārtu tiek piedāvāti maksas pakalpojumi – procedūras sejas, kakla un dekoltē zonas saudzīgai fotoatjaunošanai, ādas tvirtuma, elasticitātes uzlabošanai un ādas toņa izlīdzināšanai, kā arī ādas bojājumu, tostarp paplašinātu asinsvadu un asinsvadu veidojumu likvidācija un ādas pigmentācijas izmaiņu korekcija. Vairumam procedūru nepieciešami atkārtoti apmeklējumi.

Galvenie ādas pigmentācijas iemesli ir sauļošanās un hormonālas organisma izmaiņas, uzskata Ventspils poliklīnikas dermatoloģe Ineta Zirne. «Ikdienā pacienti pie dermatologa Ventspils poliklīnikā vēršas ar dažādām problēmām: aktuāla ir rozācija, hemangiomas, angiomas, varikozi paplašināti kapilāri, pigmentācijas plankumi pēc pinnēm, pigmentācijas plankumi jeb melasmas. Šādos gadījumos var palīdzēt lāzerprocedūras, kas ir pieejamas poliklīnikā. Vēl poliklīnikā tiek piedāvāta ādas fotoatjaunošana, kas ievērojami uzlabo ādas struktūru, padara to tvirtāku, tiek nodrošināta vienmērīga ādas krāsa un stimulēta kolagēna sintēze,» stāsta daktere Zirne. Visas sniegtās procedūras ir neinvazīvas un netraumējošas. Pacients var saglabāt savu ikdienas dzīves ritmu, turpinot savas ierastās gaitas. Procedūra sākas ar to, ka pacientam tiek notīrīta sejas āda un tiek uzliktas aizsargbrilles, lai aizsargātu acis no lāzerstarojuma. «Uzsākot ārstēšanās kursu, parasti pacientam nozīmēju vairākas procedūras, lai sasniegtu maksimālo efektu. Viena procedūra ilgst 40 minūtes. Pēc procedūrām āda var kļūt sārta. Tā ir normāla ādas reakcija. Piedāvājam pacientiem ledus maisiņus, lai šo apsārtumu noņemtu,» uzsver speciāliste.

Poliklīnikā piedāvā šādas lāzerprocedūras:

*pielietojot iekārtas lāzera uzgali Clear Lift, kas paredzēta, lai panāktu sejas tvirtuma atjaunošanu. Procedūra ir salīdzinoši nesāpīga, turklāt veicot procedūru kursu, nav nepieciešams pārtraukt ierastās aktivitātes, izņemot solārija apmeklējumu un sauļošanos;

*pielietojot iekārtas intensīvi pulsējošās gaismas sistēmas uzgali VL-Dye, kas paredzēta gan rozācijas (no ādas apsārtuma līdz izteiktākām ādas problēmām) un kuperozes (kapilāru tīklojuma skarta āda, redzamas tā dēvētās asinsvadu zvaigznītes) terapijai, gan ādas fotoatjaunošanai. Pēc procedūras – viena līdz divu mēnešu laikā – ādas tonis kļūst ievērojami gaišāks un vienmērīgāks, un ādas poras ir samazinājušās;

*Near Infrared procedūru, kuru sekmīgi pielieto sejas, kakla un dekoltē zonas ādas nostiprināšanai, kā arī sejas ovāla, īpaši dubultzoda korekcijai. Āda saņem noteiktu enerģiju, kas nepieciešama kolagēna stimulēšanai;

*lāzerprocedūru ar CLP Nd:YAG 1064 Module, kas paredzēta vaskulāro jeb asinsvadu bojājumu, tostarp hemangiomu, asinsvadu zvaigznīšu un paplašinātu kapilāru ārstēšanai gan uz sejas, gan uz ķermeņa.

Pakalpojumu cenas var apskatīt Ventspils poliklīnikas tīmekļvietnē. Lai veiktu kādu no procedūrām, vispirms jādodas uz konsultāciju pie dermatoloģes Inetas Zirnes, apspriežot vēlmes un rezultātus, ko pacients vēlas panākt, tāpat lai izvēlētos atbilstošo procedūru, jo katram terapijas kursam ir savas indikācijas un kontrindikācijas, tiek ievākta informācija par blakussaslimšanām, ikdienā lietojamajiem medikamentiem. Pieteikties konsultācijai pie dermatologa, kā arī saņemt papildu informāciju iespējams, sazinoties ar poliklīnikas reģistratūru – zvanot uz tālruņa numuru 63622131 vai rakstot ziņu uz e-pastu: registratura@ventspilspoliklinika.lv.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: