Ikgadējo konkursu Italy Percussion Competition 20th Edition rīko Itālijas Perkusīvās mākslas biedrība par žūrijas locekļiem izvēloties prominentus sitamistrumentālistus no visas pasaules. Arī konkursa dalībnieki pārstāv dažādas Āzijas, Amerikas un Eiropas valstis.

Konkurss tika rīkots trīs kārtās, katrā kārtā dalībnieki atskaņoja citu pēc īpašiem noteikumiem veidotu programmu.

Edgars Zaurs, pedagoga Guntara Freiberga sagatavots, spēlēja Baha, Čenga, Švantnera skaņdarbus. Žūrija priekšnesumus novērtēja ar 97 punktiem no 100, līdz ar to Edgars saņēma 1. vietu kļūstot par šī konkursa absolūto uzvarētāju.

Pēc lielās uzvaras Edgars Zaurs veica ierakstu savā Facebook profilā neslēpjot prieku par panākumu: “Sirsnīgs paldies Ventspils Mūzikas vidusskolai par milzīgo atbalstu un Guntaram Freibergam par motivāciju un ieguldīto darbu manā izglītošanā! Šī sadarbība sekmējās ar I vietu Starptautiskajā Itālijas konkursā Italy Percussion Competition. Paldies žūrijai par viņu lēmumu un ieteikumiem, un labiem vēlējumiem!”. Arī skolotājs Guntars Freibergs pauda: “Lepojos un priecājos!! Edgars Zaurs ir uzņēmis pareizu kursu! Paldies Ventspils Mūzikas vidusskolai bez kuras atbalsta šis nebūtu iespējams!”.

Guntaram Freibergam šis gads ir izdevies panākumiem bagāts: viņa absolvents Reinis Tomiņš ieguva Yamaha stipendiju Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā uzvarot speciālā konkursā, savukārt pats Guntars Freibergs ieguva Lielo mūzikas balvu, kas ir augstākais Latvijas apbalvojums mūzikā.

Atliek vien pievienoties uzmundrinājumiem un laba vēlējumiem – esam pārliecināti, ka šo mūziķu vārdus mēs dzirdēsim ne reizi vien! Ar nepacietību gaidām 06. decembri, kad Edgars Zaurs un Guntars Freibergs kopā kāps uz skatuves Ventspils kamermūzikas dienu koncertā Ventspilī, koncertzālē “Latvija”!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: