Budapeštā notikušajā pasaules čempionātā vieglatlētikā noslēgušās kvalifikācijas sacensībās sieviešu trīssoļlēkšanā. Ventspils olimpiskās vienības sportiste Rūta Kate Lasmane ar 13,87 metru tālu lēcienu ierindojās 19. vietā.

Lai iekļūtu pamatsacensībās, sportistēm bija jālec 14,30 metru tālumā vai jāiekļūst labāko divpadsmitniekā.

Lasmanei pirmais lēciens netika ieskaitīts, otrajā viņa lēca 13,77 metru tālumā, bet trešajā savu rezultātu uzlaboja vēl par desmit centimetriem. Ar 13,87 metru tālu lēcienu Lasmane savā kvalifikācijas grupā bija 11.vietā, bet summā ierindojās 19. pozīcijā 36 sportistu konkurencē.

Iekļūšanai finālā pietika ar 14,13 metru tālu lēcienu, kas ir septiņus centimetrus tuvāk par Lasmanes personīgo rekordu. Kvalifikācijas normu izpildīja astoņas sportistes, bet tālākais lēciens 14,67 metru tālumā padevās jamaikietei Šenjelai Riketsai.

Pasaules čempionātā Latviju pārstāvēja deviņi vieglatlēti – šķēpa metēji Līna Mūze, Anete Kociņa, Patriks Gailums, Gatis Čakšs, Rolamnds Štrobinders, 400 metru skrējēja Gunta Vaičule, trīssoļlēcēja Rūta kate Lasmane un soļotājs Arnis Rumbenieks.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    Vadims Kevrelis 28.08.2023, 16:10:06

    Rūtai viss vēl ir priekšā, protams Pasaules līmenī konkurence nav liela bet ir stabila. Venecuēlas sportiste pieradīja ka plinti krūmos nevajag mest un viss nav zaudēts.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: