Ņemot vērā, ka Ventspils pilsētas domes 2012. gada 3. februāra saistošie noteikumi Nr.6 “Mājas (istabas) dzīvnieku turēšanas noteikumi Ventspils pilsētā” izdošanas tiesiskajā pamatojumā ir atsauce uz spēku zaudējušo likumu “Par pašvaldībām”, tad, pamatojoties uz Pašvaldību likuma pārejas noteikumu 6. punktu, Ventspils valstspilsētas dome apstiprināja jaunus saistošos noteikumus “Mājas (istabas) dzīvnieku turēšanas noteikumi Ventspils valstspilsētas pašvaldībā”.

Līdz ar jauno noteikumu spēkā stāšanos tiek atcelta mājas dzīvnieku ikgadējā turēšanas nodeva. Tie nosaka mājas (istabas) dzīvnieku – suņu un kaķu turēšanas kārtību Ventspils valstspilsētas pašvaldībā, klaiņojošo vai bezpalīdzīgā stāvoklī nonākušo mājas dzīvnieku izķeršanu, kā arī administratīvo atbildību par noteikumu neievērošanu.

Lai informētu sabiedrību par noteikumu projektu un dotu iespēju izteikt viedokli, noteikumu projekts 06.07.2023 līdz 20.07.2023 tika publicēts Pašvaldības tīmekļa vietnē www.ventspils.lv sadaļas “Iedzīvotāju līdzdalība” apakšsadaļā “Viedokļa izteikšana par saistošo noteikumu projektiem”, kur esošajai redakcijai papildinājumi vai ierosinājumi netika saņemti, līdz ar to noteikumi stājas spēkā un ir saistoši visiem Ventspils valstspilsētas apmeklētājiem.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: