Šo sestdien, 5. augustā Ventspils Pilsētas svētkos Lielajā laukumā satiksies Latvijas labākie un starptautisku atzinību guvuši bārmeņi Linards Grundmans un Ansis Ancovs, kā arī šefpavāri - Dāvis Auškāps, Andrejs Botikovs, Kārlis Mugins un Pāvels Skopa.

Būs viktorīnas apmeklētājiem, kā arī jautri stāsti no bārmeņu un pavāru ikdienas. Muzikāli visus priecēs reperis un producents Strübergs un Latvijas spilgtākais regeja mākslinieks un apvienības “Riga Reggae” līderis Horens. Pasākumu plkst. 12 atklās mūsu pašu popstudija “Jūras akmentiņi”. Laba mūzika, dejas, gardi un atspirdzinoši kokteiļi, pavāru meistardarbi, konkursi, balvas un pozitīvas emocijas.

Šajos svētkos plānots akcentu likt uz kokteiļiem, kas ir piemēroti dzērieni vasaras sezonai, kad šo dzērienu pagatavošanā iespējams variēt ar dažādām sastāvdaļām – piemēram, biezsulām. Īpaši aktuāli tas ir pašreiz, kad modē ir bezalkoholiskie kokteiļi, kas kļūst aizvien populārāki. Tāpēc šo dzērienu pagatavošana būs viena no šova galvenajiem notikumiem, kas ļautu Latvijas labākajiem bārmeņiem, kuri veiksmīgi sevi ir pierādījuši pasaules arēnā un saņēmuši prestižas balvas, gan dalīties ar kokteiļu receptēm, gan ar pagatavošanas prasmēm kā arī kopīgi radīs lielāko boli Ventspilī. Tāpat bārmeņi pasākumā stāstīs par aperitīvu – kas tas ir, kādas ir šā dzēriena īpašības un kāpēc tādu ieteicams izbaudīt pirms maltītes.

Pavāru uzdevums būs pasniegt austeres, kuras vienmēr ir bijušas tādas kā noslēpumainas, garšīgas, un kuras cilvēkiem vienmēr ir bijusi vēlme iemācīties vai nobaudīt, tad nu šī būs tā reize! Pirms to pasniegšanas sekos neliels ievads, kas īsti ir austere, ar ko tās atšķiras un kas jāņem vērā. Viens no uzdevumiem pavāriem būtu desmit austeru atvēršana (uzņemot laiku) – kurš atver skaistāk un ātrāk; tad pasākuma viesiem būs iespēja tās nogaršot un izbaudīt. Tā kā grilēšanas sezona rit pilnā sparā, nākamais pavāru uzdevums būs izstāstīt un praktiski iepazīstināt klātesošos, kā vislabāk un ātrāk un garšīgāk sagatavot lielisku garšīgu ēdienu uz grila un, izmantojot grilēšanai paredzēto gaļu (desu), piedevas, salsas un citas mērces, 25 minūšu laikā uzburt ēdienu, kuru pēc tam jebkurš var pats pagatavot mājās. Šajā disciplīnā paredzēts iesaistīt skatītājus, kas palīdzētu pavāriem pagatavot dažādus ēdienus – burgeru, hotdogu, picu, grilētas ribiņas utt. Pēc grila ēdiena pagatavošanas tiks gatavota sāļā granita, kas ir kā starpēdiens pēc grila ēdiena (paletes attīrīšanai). Granita ir kā sorbets, ko gatavo, izmantojot spinātu, skābeņu vai citu augu sulas. Bet noslēgumā sekos deserta pagatavošana – lielākā, skaistākā torte, kuras pagatavošanā tiek izmantoti biskvīti, ievārījums, marmelāde, žāvēto augļus krēms utt. Kad torte būs gatava, tā tiks prezentēta un pasniegta pasākuma apmeklētājiem.

Lasi vēl

Komentāri (6)

  • 0
    _āmen_ 03.08.2023, 11:23:16

    Jūs te varat nelikt savas reklāmas. Kuldīgas svētki vienalga pārspēj Ventspils svētkus.
    Gudrā Marta, lai pastāsta kāda būs biļešu cena Reņka dārzā koncertā.

  • -1
    Marta P 03.08.2023, 15:42:03

    Un ko Tu man liksi pretī??? Kuldīgas svētku visu koncertu biļešu cenas? Šeit ir viens maksas koncerts, nakts balle. Visi pārējie pasākumi ir bezmaksas..

  • 0
    Eeeeeeeeee 03.08.2023, 12:42:37

    Es nēz kā Jumsiņiem, bet a kātr gād tie svētk i kopija no kopijas! :(

    Baig skumj paliek, ka tā tas ira! :(

  • 0
    Cements 03.08.2023, 13:51:17

    Šeit ir lieliska iespēja saprast, kā neorganizēt pasākumus..

    Pēc svētkiem, aiziet, taisiet aptauju.. ar cilvēku ierosinājumiem.. domām, vēlmēm un atsauksmēm. Publicējiet gan šeit, gan citos ar Ventspili saistītajos portālos, daliet aptaujas lapas uz ielām.. bet dariet kaut ko, lai ieklausītos iedzīvotājos, jo svētki ir Ventspilniekiem..

    Citēšu rakstu, no https://www.kuldiga.lv/aktualitates/7325-gatavojas-festivalam-kuldigas-vasaras-vitrazas-2023":
    "Pašvaldībai ir svarīga iedzīvotāju iesaiste novada dzīvē, tāpēc domājot par šī gada Kuldīgas pilsētas svētku programmu, tiks ņemts vērā gan iedzīvotāju, gan uzņēmēju viedoklis - izvērtēta katra paustā ideja, pašvaldības un “Kuldīgas kultūras centra” iespējas to īstenot."

  • -1
    Marta P 04.08.2023, 12:26:46

    Tu jau paud savu viedokli par svētkiem, katram ir šāda iespēja gan pirms, gan pēc svētkiem, turklāt katra mazākā pasākuma. Un tas tiek darīts!
    Uz visiem jautājumiem tiek atbildēts, tad jau skatās tos komentārus. Nav mākslīgi nekas jātaisa, visi te ir pieraduši izteikties.

  • -1
    Bardo 04.08.2023, 10:05:08

    Starp citu, Kuldīgas svētku koncerts maksāja 30 eiro, bet Ventspils - 10.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: