Ņemot vērā neierastos laika apstākļus, slidenos ceļus un bīstamību, kas var rasties mērojot ceļu uz skolu, trešdien, 21. decembrī, Ventspils vispārizglītojošajās skolās tiek noteiktas attālinātas mācības no 1. līdz 12. klasei.

Tiem 1. līdz 3. klašu skolēniem, kuru ģimenēm nav iespējams nodrošināt drošus apstākļus mājās attālinātām mācībām, ir iespēja ierasties skolā un piedalīties aktivitātēs.

Lasi vēl

Komentāri (6)

  • -1
    specialists 21.12.2022, 09:50:41

    Vakar bija apledojums un šodien visi sēž mājās. Viss pareizi. Tā turpināt!

  • 0
    Soft 21.12.2022, 09:56:11

    Interesanta situācija - vakar bija slidens, tādēļ šodien bērni mācās attālināti, vēl uz priekšu tiek atcelti bērnu koncerti un izrādes. Ledus pazudis, sniegs nokusis. Stabila laika prognoze +5 grādi.... Diemžēl, šie lēmumi neliecina par saprātīgu skolu vadību.

  • -1
    Marta P 21.12.2022, 15:00:20

    Bija skolas, kur skolotājas jau agri no rīta informēja vecākus, ka drošības labad, lai bērni paliek mājās un mācās attālināti. Un skolas kavēšana vakar tika attaisnota, ja tas bija laika apstākļu dēļ.
    Par šādu lēmumu kopējo - neredzu tur neko sliktu, tika solīts ne pārāk labs laiks arī šodien, drošāk, ka bērni mājās. Turklāt atzīmes ir izliktas, maz priekšmetos notiktu reāla mācīšanās, tad tagad bērni var izpildīt dienas uzdevumus un palīdzēt sapost mājas svētkiem.

  • 0
    žurka 21.12.2022, 10:16:10

    Vakar arī vajadzēja, daudz vairāk. Bērns vakar traumu dabūja krītot, bet dēļ tā, ka ļoti apzinīgs un esot pārbaudes darbs. Bet arī šodien ledus, piemēram, no sētas un ietvēm vēl visur nav pazudis, tā kā lēmumu atbastu, pati gandrīz nokritu šorīt.

  • -2
    Ventspils Izglītības pārvalde 21.12.2022, 15:00:02

    Lēmums par 1 dienas attālināto mācību organizēšu tika pieņemts, lai nodrošinātos, ka neturpinās traumu gūšana, mērojot ceļu uz vai no skolas. 20. decembrī dažādas traumas guva gan skolēni, gan pedagogi. Lai gan laika apstākļi šodien uzlabojas, tomēr daudzviet lietus ietekmē blīvā sniega virsma joprojām ir bīstami slidena, tajā skaitā daudzdzīvokļu namu pagalmos.
    Piekrītam, ka arī 20. decembrī būtu bijis nepieciešams attālinātās mācības, tomēr reālo situāciju ar slidenajiem ceļiem un to bīstamo ietekmi varēja aptvert vien 20. decembra rīta stundās, kad liela daļa no skolēniem un viņu vecāki, kā arī pedagogi un cits skolu personāls jau bija devušies ceļā, un tad apziņot aptuveni 4000 skolēnus, kā arī viņu vecākiem sagatavoties bērnu atstāšanai mājās vairs nebija iespējams.
    Traumu gūšanas rezultātā atveseļošanās process var būt mēnešiem ilgs un sarežģīts, tamdēļ 1 dienu ilgas attālinātās mācības ir samērīgs līdzeklis situācijas nostabilizēšanai.

  • 0
    reku 21.12.2022, 17:42:29

    Šopēcpusdien tika uzpildītas VLK smilšu kastes.
    Viss notiek,tikai ar krietnu nobīdi.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: