Trešdien, 5. oktobrī no plkst. 11 līdz 14, koncertzālē ''Latvija'' notiks Ventspils Tehnikuma organizēta konference par zaļi domājošu, veselīgu un ilgtspējīgu dzīvesveidu, kura būs pieejama ikvienam interesentam.

Konferencē uzstāsies eksperti no četrām dažādām jomām – sporta, uztura, psiholoģijas un vides. Pasākumu atklās fitnesa treneris, digitālā satura veidotājs un uzņēmējs Elvis Krūze, ar prezentāciju par tēmu ''Sports – atslēga sevis pilnveidošanai un panākumiem dzīvē'', savukārt pēc tam ar zināšanām par psiholoģiskajiem izaicinājumiem un labbūtības veicināšanu jauniešu vidē dalīsies Ventspilī praktizējoša klīniskā un veselības psiholoģe Marina Sokola-Nazarenko.

Noslēgumā klausītaji un skatītāji varēs smelties zināšanas gan no Latvijas Universitātes un Rīgas Stradiņa universitātes lektores, uztura speciālistes Gunas Bīlandes, gan vides aktīvista un dzīvnieku tiesību aizstāvja Sandra Ādmina.

Par pasākuma muzikālo noskaņu parūpēsies dziedātāja un dziesmu autore Katrīna Bindere.

Lai apmeklētu pasākumu klātienē koncertzālē “Latvija” ir nepieciešams iepriekš reģistrēties šeit, taču tiem, kuri labprāt piedalītos, bet nevarēs ierasties klātienē, tiks nodrošināta arī video tiešraides pieslēgšanās iespēja Ventspils Tehnikuma Facebook lapā un mājas lapā www.ventspilstehnikums.lv.

Konference tiek organizēta ar mērķi aktualizēt un izglītot jauniešus un viņu pedagogus par individuāli un globāli nozīmīgām tēmām – vides ilgtspēju, mentālo un fizisko veselību, labbūtību, uzturu, kā arī sniegt praktiskus ieteikumus, ar kuriem ikdienas izvēles padarīt draudzīgākas sev un apkārtējiem. Konferences programma pieejama šeit.

Pasākums ir daļa no starptautiska Erasmus+ projekta, kura ietvaros laikā no 2022. gada 2. oktobra līdz 7. oktobrim tiek uzņemti partneri no Spānijas un Nīderlandes. Projekta mērķis ir gan mazināt Covid-19 radīto negatīvo ietekmi uz jauniešu vēlmi iesaistīties ārpus skolas aktivitātēs, gan veicināt jauniešus domāt un rīkoties veselīgāk un ilgtspējīgāk. Vairāk par projektu uzzini šeit.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: