Trešdien, 5. oktobrī plkst. 19 Olimpiskā centra ''Ventspils'' basketbola hallē pirms Ramirent Nacionālās Basketbola līgas spēles starp Spars/Ventspils Augstskola un BS Tukums/TSS, Guntis Blumbergs sveiks 3x3 basketbolistu Tomu Markusu Salnāju un treneri Jāni Zemelu par panākumiem Eiropas U-17 čempionātā 3x3 basketbolā.

Sporta skolas ''Spars'' audzēknis Tomas Markuss Salnājs startēja Eiropas čempionātā 3x3 basketbolā Latvijas U-17 izlases sastāvā un čempionāts norisinājās no 2. līdz 4. septembrim Grieķijas pilsētā Atēnās. Kopā ar Tomu komandā spēlēja Jānis Censonis (Jēkabpils), Kristians Artis Pastors (Salaspils) un Edvards Egle (BJBS “Rīga” / A.Kraukļa VEF BS) un Latvijas U-17 izlase izcīnīja 2. vietu.

Apakšgrupu turnīrā Latvijas izlase piekāpās Francijas komandai (11:21), bet uzvarēja Horvātiju (21:13), kas deva iespēju piedalīties izslēgšanas spēlēs. Ceturtdaļfinālā mūsu komanda ar 19:17 uzvarēja lietuviešu un pusfinālā ar 21:16 Izraēlas komandu, tādējādi iekļūstot finālā. Finālā latvieši spēlēja pret Vācijas komandu, kurā sīvā cīņā tomēr piekāpās ar 20:21 un izcīnīja Eiropas vicečempiona titulu.

Savukārst, pirms pirmās Latvijas – Igaunijas Basketbola līgas spēles starp BK Ventspils un Valmiera Glass/Vidzemes Augstskola, Guntis Blumbergs sveica sportistus un trenerus par panākumiem pasaules čempionātā vieglatlētikā senioriem un Eiropas čempionātā galda hokejā.

Ar naudas balvām tika sveikti – Valdis Cela par izcīnīto 1. vietu desmitcīņā, 2.vietu kārtslēkšanā un trīssoļlēkšanā un 3.vietu augstlēkšanā pasaules čempionātā vieglatlētikā senioriem savā vecuma grupā, Ginta Rassa par izcīnīto 2.vietu komandu krosā pasaules čempionātā vieglatlētikā senioriem savā vecuma grupā, Elvijs Siliņš par izcīnīto 1.vietu Eiropas čempionātā galda hokejā, Alvis Siliņš par izcīnīto 1.vietu Eiropas čempionātā galda hokejā un treneris Aleksandrs Žernovojs par ieguldīto darbu sportistu sagatavošanā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: