Jauktais koris ''Ventspils'' diriģenta un mākslinieciskā vadītāja Aigara Meri vadībā 5. Starptautiskajā Baltijas jūras koru konkursā ieguva augsto 2. vietu un speciālbalvu par labāko skaņdarba izpildījumu unisonā.

Sestdien kori sacentās divās kategorijās, dziedot obligātās un izvēles programmas skaņdarbus. Tieši šie priekšnesumi noteica, vai kori tiks izvirzīti dalībai finālā, lai sacenstos par konkursa galveno balvu. Kora sniegumu ļoti augstu novērtēja ne tikai starptautiskā žūrija, bet arī konkursa komentētāji televīzijas tiešraidē, norādot, ka jauktais koris ''Ventspils'' ļauj saprast, kāda ir tīra Latvijas skaņa un kā skan Latvijas kori. Tika atzīmēts, ka koris ir ļoti labā formā, ar savu kora stilu un ar diriģentam raksturīgo perfekcionismu.

Pieci labākie kori no Latvijas, Igaunijas, Zviedrijas un Somijas turpināja cīņu finālā, kur, uzstājoties ar pirmo kārtas numuru, Ventspils koris ar lieliski izvēlētu programmu parādīja savu stabilitāti un spējas. Pēc noslēguma koncerta, kurā uzstājās ''Latvian Voices'', tika paziņoti rezultāti.

Tā jauktais koris ''Ventspils'' ar 92,67 punktiem izcīnīja godpilno otro vietu un 2000 EUR naudas balvu, kā arī speciālbalvu no izdevniecības ''Musica Baltica'' par labāko unisona skaņdarba interpretāciju.

Pirmo vietu ar 94,33 punktiem ieguva zviedru koris ''Hägersten A Cappella'', savukārt trešo vietu ar 88,67 punktiem ieguva Igaunijas sieviešu kamerkoris ''Musamari''.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: