Ventspils Piedzīvojumu parka petankas laukumos ar vienspēļu finālspēli ir noslēdzies Ventspils pilsētas 11. atklātais čempionāts petankā. Visas sezonas garumā čempionātā vienotā sieviešu un vīriešu konkurencē Ventspils petankisti sacentās četrās spēles disciplīnās – dubultspēlēs, trijnieku komandu sacensībās, precizitātes metienos jeb TIR un vienspēlēs.

Vienspēļu disciplīnā sacensības noritēja jau kopš augusta sākuma, četrpadsmit pieteiktajiem spēlētājiem sākotnēji aizvadot savstarpējo spēļu apļa turnīru, bet pēc tam astoņiem labākajiem izslēgšanas finālturnīrā noskaidrojot čempionu.

Finālspēlē par čempionāta zelta medaļu un Ventspils 2022. gada čempiona titulu tikās Andris Padrevics un Raido Blumbergs, abi rūdīti šī gada Eiropas un Pasaules čempionātos. Tomēr finālā pārsteigums izpalika – sīkstā spēlē Ventspils čempionātā uzvarēja Raido Blumbergs - šogad titulētākais Latvijas petankists vienspēlēs – 2022. gada Latvijas čempions, Pasaules čempionāta petankā 5.-8. vietas ieguvējs un Eiropas čempionāta Nāciju kausa ieguvējs.

Cīņā par Ventspils čempionāta bronzas medaļu tikās šogad Latvijas čempionātā sekmīgi startējušās dāmas – Latvijas čempione vienspēlēs Agita Puriņa un Latvijas čempione jauktajās dubultspēlēs un veterānu trijniekos Inga Apmane. Šoreiz veiksmīgāk nospēlēja Inga Apmane, izcīnot godalgoto trešo vietu.

Sacensībā par piekto vietu Elīna Stupele iespēja uzvarēt Normundu Priedi, čempionāta septītā vieta Sandim Puriņam, bet astoto vietu čempionātā dala Kristīne Ulberga un apļa turnīra 4. un 5. vietas ieguvēji Nauris Bogdanovičs un Eva Martinsone, kuri dažādu iemeslu dēļ nevarēja turpināt dalību finālturnīrā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: