Septembrī vairākās Ventspils vispārizglītojošas skolās uzsākts projekts iniciatīvas pašpārvalžu atbalstam ''Kontakts'' ietvaros. Iniciatīvas ietvaros izglītības iestāžu pašpārvaldes un to atbalsta personas īstenos aktivitātes, lai sekmētu skolēnu aktīvu pilsonisko līdzdalību, veicinātu skolēnu labbūtību un sniegtu atbalstu jauniešiem Covid-19 pandēmijas radīto seku mazināšanai.

Jau pavasarī pārstāvji no skolēnu pašpārvaldēm piedalījās Jaunatnes un starptautisko programmu aģentūras organizētajās mācībās, kurās jaunieši apguva zināšanas par pilsoniskās līdzdalības principiem, kā arī identificēja nepieciešamās aktivitātes, balstoties jauniešu vēlmēs un vajadzībām. Dalība šajās mācībās skolēnu pašpārvalžu pārstāvjiem nostiprināja iemaņas saturisku aktivitāšu plānošanā.

Projekta ietvaros 4. vidusskolā, Pārventas pamatskolā un Ventspils Valsts 1. ģimnāzijā līdz pat 2023. gada 31. janvārim tiks īstenotas izglītojošas nodarbības ar lektoriem un izaugsmes treneriem, kurās tiks nostiprinātas skolēnu pašpārvaldes funkcijas un organizētas nodarbības skolēniem par psihoemocionālo labsajūtu. Tāpat jaunieši īstenos pilsoniskās līdzdalības aktivitātes – starppaaudžu sarunu cikli, labdarības akcijas un koncerti. Pateicoties īstenotajām aktivitātēm un nodarbībām, skolēni uzlabos komunikācijas prasmes un kritisko domāšanu, kā arī veicinās skolēnu pašpārvalžu pārstāvju iesaisti pilsoniskās līdzdalības jomā.

Projekts tiek īstenots Jaunatnes starptautisko programmu aģentūras programmas ''Atbalsts izglītības iestāžu pašpārvalžu attīstībai programmas ''Kontakts'' iniciatīvu projektu īstenošanai'' Jaunatnes politikas valsts programmas 2022.-2024. gada ietvaros.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: