Pēc nedēļas beztermiņa streiku sāks 23 601 izglītības darbinieks no kopumā 815 izglītības iestādēm,sākot ar pirmsskolas izglītības iestādēm un beidzot ar augstskolām, pastāstīja Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) priekšsēdētāja Inga Vanaga. Iesniegumu pieņemšana dalībai streikā noslēdzās šodien dienas pirmajā pusē.

Izlīgšanas komisijai neizdevās atrast kompromisu jautājumā par pedagogu darba samaksas paaugstināšanu, līdz ar to LIZDA no 19. septembra rīkos pedagogu streiku.

Rīt, 13. septembrī, gan vēl paredzēta Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa tikšanās ar LIZDA pārstāvjiem, lai pārrunātu iespējas rast risinājumus streika prasībām par pedagogu atalgojumu un darba slodzi.

Kā informē premjera preses sekretārs Sandris Sabajevs, pārrunās piedalīsies izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece, finanšu ministrs Jānis Reirs un Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības priekšsēdētājs Egils Baldzēns.

Tāpat valdība otrdien iepazīsies ar izglītības ministres ziņojumu par sarunu gaitu ar LIZDA.

Viena no arodbiedrības prasībām ir "sabalansēta darba slodze", proti, lai mazāka daļa no slodzes tiktu paredzēta kontaktstundām. Arodbiedrība nepiekrīt Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) piedāvājumam, ka darba slodzi sabalansēs līdz 2028. gadam. IZM piedāvājumā process esot pārāk ilgs, un to nevarot atļauties ar līdzšinējām problēmām.

Savukārt otrā prasība ir panākt, lai valdība pildītu spēkā esošo Izglītības likuma normu par pedagogu atalgojuma grafiku, to saskaņojot ar algas aprēķina principiem.

Lasi vēl

Komentāri (3)

  • 0
    Virsliga 12.09.2022, 16:31:12

    Vai ir zināms, vai streikos arī Ventspils skolās un bērnudārzos? Pagaidām e-klasē nav nekādas informācijas.

  • 0
    Aijak 13.09.2022, 10:49:24

    Kuras skolas streikos Ventspilī ?

  • 0
    Ventspils Izglītības pārvalde 13.09.2022, 12:41:30

    Labdien! Pēc izglītības pārvaldes rīcībā esošās informācijas streikā piedalīties plāno vismaz 60% no Ventspils pedagogiem. Plašāka informācija par aktuālo situāciju izglītības iestādēs un par darba kārtību streika laikā tiks sniegta ceturtdien, 15. septembrī. Izglītības iestādes informēs audzēkņu vecākus arī ar e-klases starpniecību.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: