Gatavojoties jaunajai sezonai, vēl vienu pārbaudes maču Lietuvā aizvadījuši BK Ventspils basketbolisti, šoreiz Palangā tiekoties ar BK Gargždai vienību.

Atšķirībā no pirmā pārbaudes mača Paņevežā, šoreiz komandai varēja palīdzēt Toms Salnājs, tā debitējot galvenās vienības rindās, bet laukumā joprojām nedevās Dāvis Ozers, Miliks Jarbro, Matīss Kulačkovskis un Rodrigo Būmeisters, kurš gan spēlei pieteikts bija.

Maču labāk iesāka ventspilnieki, ātri tiekot pie piecu punktu pārsvara (7:2), bet ceturtdaļu noslēdzot tikai ar vienu punktu plusos – 19:18. Līdzīgā cīņā aizritēja arī otrā ceturtdaļa, pēc kuras minimāla vadība jau bija Gargždai (38:36), bet trešajā desmitminūtē lietuvieši veica izšķirošo izrāvienu. Otro puslaiku viņi sāka ar izrāvienu 19:8, tomēr pirms izšķirošajām desmit minūtēm intriga joprojām bija dzīva. Rezultāts bija 63:53 Gargždai labā, bet Ventspils, gūstot astoņus punktus pēc kārtas, tuvojoties mača izskaņai prata tikt viena metiena attālumā (66:68).

Veiksmīgā pakaļdzīšanās gan neturpinājās un galu galā nācās samierināties ar zaudējumu 76:82. Pie punktiem tika visi laukumā pabijušie ventspilnieki, bet rezultatīvākais ar 19 bija Artūrs Ausējs. 16 punkti un desmit atlēkušās bumbas Lindardam Jaunzemam, par vienu mazām iemeta Kristaps Mediss, bet daudzpusīgs sniegums padevās Ivanam Gandijam-Rosam – astoņi punkti, septiņas atlēkušās bumbas, četras rezultatīvas un divas pārķertas piespēles.

Salnājs debitēja ar trim punktiemun atlēkušajām bumbām, kā arī vienu pārķertu piespēli un bloķētu metienu. Tik pat sameta arī Edmunds Elksnis, astoņu guva Guntis Sīpoliņš, bet komandas kapteinis Andrejs Šeļakovs spēlēja vien 11 minūtes, kurās guva četrus punktus.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: