Uz citām telpām pārcēlušies Ventspils 2. pamatskolas speciālo izglītības programmu audzēkņi un skolotāji. Mācību nodarbības turpmāk notiks telpās Atpūtas ielā 16, kuras iepriekš izmantoja Atbalsta centrs ģimenēm un bērniem ar īpašām vajadzībām ''Cimdiņš''.

Tās ir plašākas un piemērotas personām ar kustību traucējumiem un iespējams pielāgot tā, lai tajās īstenotu speciālās izglītības programmas.

Piektdien, 1.aprīlī, piedaloties Izglītības pārvaldes un Ventspils 2. pamatskolas vadības pārstāvjiem, nopietni nenopietnā gaisotnē tika sveikti gan pedagogi, gan skolēni. Kā jaunums šeit ir izveidotā sensorā istaba, kurā bērniem ir iespēja stimulēt dažādas maņas – ožu, redzi, dzirdi, tausti. Tā izmantojama gan relaksējošai, gan stimulējošai iedarbībai. Savukārt mājturības nodarbībām šeit izmantojama plīts, kas jau ar lielu sajūsmu izmantota.

Ventspils dome telpu remontam Ventspils Izglītības pārvaldes 2022. gada budžetā piešķīra papildu līdzekļus 5 400 EUR apmērā. Savukārt par saņemto SIA ''''Ventspils nafta'' termināls'' ziedojumu iegādāti dažādi mācību procesa atbalstam nepieciešamie līdzekļi un inventārs, tajā skaitā, gaismas paneļi, līdzsvara dēļi, bumbiņu baseins, printeris, portatīvais dators un vēl citi.

Lai papildinātu telpu iekārtojumu un bagātinātu mācību līdzekļu klāstu, 2. pamatskolas vadība ir apzinājusi nepieciešamās lietas un aicina atsaukties tos, kuri vēlas iesaistīties un palīdzēt ar to iegādi.

Lasi vēl

Komentāri (4)

  • 0
    Stella Zvaigzne 04.04.2022, 09:33:38

    Nevajag maldināt tautu - uz bijušajām Cimdiņa telpām pārceļas tikai C līmeņa speciālās programmas audzēkņi, kuri iepriekš apdzīvoja telpas PII Eglīte. Pārējās deviņas speciālās klases turpina saspiesties trīs šauros kabinetos 2.pamatskolā.

  • 0
    ILZĪTE-Līzīte 04.04.2022, 10:10:06

    Vai tad tas ir kāds brīnums? Galvenais - skaļš virsraksts! Par pārējo nevienam nav jāzina. Lai jau cilvēki tic, ka visiem bērniem viss ir nodrošināts! Lielākā daļa cilvēku pat nezina, ka 2.pamatskolā ir speciālās klases.

  • -1
    Marta P 04.04.2022, 14:04:55

    Vai tiešām? tikai no Eglītes?

  • 0
    Ventspils Izglītības pārvalde 04.04.2022, 15:28:46

    Labdien!
    Precizējam, ka uz jaunajām telpām Atpūtas ielā 16 pārcēlušies tie skolēni un pedagogi, kuri iepriekš izmantoja telpas PII “Eglīte”. Šajās telpās tiek īstenotas speciālās pamatizglītības programmas izglītojamajiem ar smagiem garīgās attīstības traucējumiem vai vairākiem smagiem attīstības traucējumiem. Un šajās programmās kopā mācās 20 skolēni.

    Citās speciālajās izglītības programmās (ar mācīšanās traucējumiem, ar garīgās attīstības traucējumiem) iesaistīti vēl 195 skolēni un šīs programmas tiek īstenotas 6 dažādās Ventspils skolās.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: