Pagājušajā nedēļā pašvaldības SIA ''Ventspils labiekārtošanas kombināts'' uzsāka ielu tīrīšanu ar vakuuma slaucīšanas tehniku. Lai nodrošinātu tīrību, mehanizēti brauktuvju uzkopšanas darbi noris katru dienu.

Ziemas sezonā, kad satiksmi apgrūtina sniegs un apledojums, uz ietvēm, veloceliņiem un brauktuvēm tiek kaisīta tehniskā sāls un smilts-sāls maisījums, lai radītu drošus pārvietošanās apstākļus. Tuvojoties pavasarim, kad vienlaidu nokususi sniega un ledus kārta, PSIA ''Ventspils labiekārtošanas kombināts'' uzsāk brauktuvju mehanizētu tīrīšanu. Darbi tiek veikti ar ielu uzkopšanas komunālo tehniku, kas aprīkota ar vakuuma savācējiekārtu. Tehnoloģija nodrošina netīrumu – smilts, sāls, putekļu, lapu u.c. – savākšanu neatkarīgi no virsmas veida un reljefa, gandrīz pilnībā novēršot putekļu rašanos vidē.

Lai nodrošinātu brauktuvju tīrību, mehanizēti ielu braucamās daļas uzkopšanas darbi turpināsies ne tikai pavasara mēnešos, bet arī vasarā un rudens sezonā. Pagaidām ielu tīrīšana tiek nodrošināta ar vienu autotransporta vienību, taču vasarā darbs tiks veikts ar divām ielu tīrīšanas mašīnām.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    Rasma 18.02.2022, 10:33:46

    Ir ļoti labi, mums ir tādas mašīnas, kas notīra ielas. Pēc ziema sezonas noteikti ielas vajag kārtīgi notīrīt. Bet izvērtējiet, lūdzu, vai citā laikā(vasarā) ir vajadzīgs katru dienu, reizēm pat esmu novērojusi vairākas reizes dienā tīrīt pilnīgi tīras ielas. Ne visi cilvēki ceļas no rīta pirms sešiem. " putekļu sūcējs rūpīgi tīra ielas pilsētas centrā. Arī brīvdienās, kad visa pilsēta mierā vēl guļ, " putekļu sūcējs" agri no rīta ārdās pa pilsētu. Ja darbs tiktu veikts dienas laikā, tas nevienu netraucētu. Vai jāsniedz iesniegums par miera traucēšanu? Domāju daudzi parakstītu šo iesniegumu.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: