Ar svinīgo pasākumu Ventspils Augstskolas (VeA) dārzā, 1. septembrī plkst. 13, VeA studenti un docētāji 25. reizi sāks jauno akadēmisko gadu. Šogad studijas VeA uzsāks vairāk kā 700 studenti no kuriem 229 būs pirmkursnieki.

Jauno studiju gadu atvērs VeA rektors profesors Kārlis Krēsliņš un Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Jānis Vītoliņš. VeA rektors, gaidot jauno studiju gadu, uzsver, ka VeA ir piedzīvojusi lielu izrāvienu: ''Veiksmīgā dalība projektos un darbinieku profesionalitāte ir ļāvusi mums uzlabot studiju vidi ar modernajām tehnoloģijām un nepārtraukti strādāt pie mūsu studiju programmu satura, lai students iegūtu augstvērtīgu izglītību ar praktisku pievienoto vērtību''.

Jau tradicionāli, visvairāk pirmkursnieku būs IT fakultātes bakalaura studiju programmā ''Datorzinātnes'' - 49. Uz otro vietu pēc uzņemto studentu skaita pakāpusies Tulkošanas studiju fakultātes (TSF) programma ''Tulkošana'' - 35 pirmkursnieki. Jāatzīmē, ka šī bakalaura programma piedzīvojusi lielas pārmaiņas, un turpmāk sauksies ''Tulkošanas valodas tehnoloģijas'' un vairāk netiks dalīta pa valodu specializācijām. Pārmaiņas piedzīvojusi arī TSF programma ''Valodas un starpkultūru komunikācija'', kas turpmāk sauksies ''Starpkultūru komunikācija'' un ir kļuvusi par profesionālo bakalaura programmu. Trešā popularākā jauniešu izvēle ir Ekonomikas un pārvaldības fakultātes (EPF) bakalaura programma ''Biznesa vadība'', tajā studijas uzsāks 21 students.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: