Piektdien, 27. augustā, kad Ventspilī jau ierasti notiek Piektdienas vakara pastaiga, koncertzāle ''Latvija'' un teātra nams ''Jūras vārti'' tajā dodas ar notikumu ''Punkts ir''.

Vakara pastaigas ietvaros laikā no plkst. 16 līdz 20 laukumā pie ''Zaļā namiņa'' būs iespēja iegādāties biļetes uz koncertzālē un ''Jūras vārtos'' tuvākajā laikā gaidāmajiem koncertiem un teātra izrādēm par īpašām cenām. Turpat līdzās skatlogā tiks ierīkota galerija, kurā apskatāmā instalācija '',viss ir,'' arī kalpo par iedvesmu šīs akcijas kopīgajam nosaukumam - ''Punkts ir''.

''Proti, aizvadītā gada vasarā Valmieras teātra festivālā māksliniece un scenogrāfe Monika Pormale īstenoja performanci jeb notikumu '',viss būs labi,''. Darbs bija veltīts cilvēku savstarpējai fiziskai saskarsmei kā vērtībai. Vērtībai, kuru Covid-19 pandēmijas laikā sabiedrība ir pakļāvusi apspriešanai. No vienas puses, apskāvienus mums atņēmušas epidemiologu rekomendācijas, bet, no otras, - šādā veidā mēs joprojām varam apturēt vīrusa izplatību. Ir pagājis gads un, šodienas acīm raugoties, gribas jautāt: ''Nu, ir viss labi?'' Jautājums, uz kuru nez, vai iespējams atbildēt viennozīmīgi un kodolīgi. Atbilde katram, visticamāk, ir sava. Bet var būt arī tā, ka uz šo jautājumu atbild mūsu vietā…?'' instalācijas '',viss ir,'' ideju skaidro organizatori.

Punktā pie ''Zaļā namiņa'' gaidāmi arī divi muzikāli notikumi - vijolnieka, Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra mūziķa Alekseja Bahira un kontrabasista Staņislava Judina improvizēta performance, kā arī pazīstamā ģitārista, nupat koncertzāles ''Latvija'' jubilejā muzicējušā Matīsa Čudara solo koncerts.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: