Ventspils valstspilsētas pašvaldības dome nolēma ieviest stipendijas studējošiem, kuri apgūst pedagoģisko studiju programmas.

Plānots, ka sākot no 2021./2022. studiju gada stipendijas tiks piešķirtas studējošiem, kuri apgūst pedagoģijas studiju programmas un pēc studiju beigšanas piekrīt atbilstoši iegūtajai specialitātei strādāt ne mazāk kā piecus gadus kādā no Ventspils izglītības iestādēm.

Atbalstāmās pedagoģisko studiju programmas ieteiks Ventspils valstspilsētas pašvaldības domes Izglītības komisija.

Šobrīd Ventspilī jūtams pedagogu trūkums, īpaši tādās jomās kā matemātika, fizika, latviešu valoda un vēsture. Tuvākajā nākotnē šo pedagogu trūkums var apdraudēt pilnvērtīgu izglītības pakalpojumu pieejamību pašvaldības izglītības iestādēs. Lai sekmētu jauno speciālistu piesaisti darbam Ventspils izglītības iestādēs, tiks sniegts atbalsts jaunajiem speciālistiem stipendijas veidā.

Stipendiju piešķiršanas kārtības projektu izstrādās Ventspils pilsētas Izglītības pārvalde un tā stāsies spēkā pēc apstiprināšanas Ventspils valstspilsētas pašvaldības domē.

Lasi vēl

Komentāri (9)

  • -2
    Anna_Anna 06.09.2021, 09:38:52

    Lieliski, ja valsts kopumā nedomā par šo problēmu, tad prieks, ka pašvaldība meklē risinājumu.
    Tā kā studiju maksa ir ļoti augsta, šī stipendija būs lielisks motivators.

  • -1
    aireetaajsainaars 06.09.2021, 16:48:51

    Anna_Anna, jaunieši neiet studēt pedagoģiju ne jau augsto studiju maksu dēļ (praktiski visas augstskolas, kurās ir pedagoģiskās studijas (un ne tikai) met pakaļ budžeta vietas, jo tās vienkārši netiek aizpildītas), bet gan tādēļ, ka tā ir, vismaz pašlaik, viena no vismazāk aizsargātajām profesijām. bet pie tā ir vainīga visa Latvijas izglītības sistēma. Piekrītu gan par to, ka ļoti laba pašvaldības iniciatīva, kā piesasitīt vismaz saujiņu potenciālo skolotāju.

  • 0
    Ventspilniece.lv-3 06.09.2021, 17:34:19

    Kā tajā pasakā-
    Vienam tēvam bija trīs dēli.Divi gudri,trešais-skolotājs...

  • -2
    Anna_Anna 06.09.2021, 17:59:35

    Klātienē,protams, ir budžeta vietas, bet vidējā slāņa latvietis nevar atļauties klātienē studēt un nestrādāt. Tās manas domas.

  • 0
    aireetaajsainaars 07.09.2021, 11:21:31

    protams, pirmajā kursā tas ir diezgan liels izaicinājums, un pārāk daudz laika ballītēm un "īstajai" studenta dzīvei neatliek. Savā laikā es arī biju šāds pats vidējā slāņa students, kurš studēja klātienē (turklāt, ne budžetā) un arī strādāja. joprojām esmu dzīvs un gana tālu ticis.

  • -3
    Marta P 07.09.2021, 15:37:28

    Skolotāju profesija nu dien ir neapskaužamā situācijā. Tomēr apgalvot, ka skolotāji būtu neprofesionāli vai "negudrais tēva dēls" ir ļoti liekulīgi. Tie ir cilvēki, kas māca mūsu bērnus, kas ar tiem pavada lielāko dienas daļu, kuri tos pieskata, izglīto, bet par to saņem minimālu atalgojumu.
    kas attiecas uz studijām - kvalitatīvu augstāko izglītību nodrošina klātienes mācības, jo tā ir reālāk pārbaudīt apgūtās zināšanas, lai jaunie pedagogi (arī citi speciālisti) būtu kompetenti. Kaut kā neredzu, ka vēlētos lai ārsti savas mācības pagūst neklātienē, tās apvienojot ar kādu darbu...kāpēc? Jo gribas labus ārstus. Skolotājs - ar ko tas atšķiras? Turklāt ir dažādi darbi, arī tādi, ko iespējams apvienot arī ar pilna laika klātienes studijām, ja vien students ir darbspējīgs un apņēmības pilns kvalitatīvi veikt abus darbus.

  • -7
    Latvija pāri visām! 06.09.2021, 12:34:09

    Lai at***as ar savu poti no pedagogiem

  • -8
    Latvija pāri visām! 06.09.2021, 13:15:42

    Vispirms, nevis valsts kopumā nedomā , jo valsts esam mēs visi un mēs domājam.
    Režīms nedomā. Jo tiem sadistiem tagad ir aizraujošāka nodarbe - durstīties.

    Atceros, mums klasē uz īsu brīdi bija palīgskolnieks - viņam arī patika ar kniepadatu bakstīt priekšā sēdošos...
    Ilgi viņš klasē gan nesabija...
    Tagad būtu taisījis karjeru, ja vēl dzīvs.

  • 0
    liepas 07.09.2021, 11:45:32

    tas palīgskolnieks mēģināja Jānim paGaisiņam gaisiņu nolaist, lai nav tik uzpūtīgs :)))))))))))))))

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: