Ventspils Augstskolā (VeA), 15. jūnijā, svinīgā atmosfērā tika atklāta video studija, kas būs tehniskais atbalsta punkts tālmācības virziena video satura veidošanai un studiju programmu digitalizācijai.

Video studijā pieejams modernākais aprīkojums, kas būs pieejams gan Ventspils Augstskolas, gan Ventspils tehnikuma un citu Ventspils izglītības iestāžu personālam.

VeA rektors profesors Kārlis Krēsliņš uzsvēra, ka studija ir izcils ieguvums augstskolai un dos iespēju sagatavot izcilu studiju saturu. Atklāšanas pasākumā piedalījās arī Ventspils domes priekšsēdētāja 1. vietnieks Jānis Vītoliņš, atzinīgi novērtējot VeA sasniegto un prasmīgi izmantoto projekta finansējumu, lai iekārtotu video studiju.

Apstiprinot Ventspils Tehnikuma gatavību izmantot studijas sniegtās iespējas, atklāšanā piedalījās arī tehnikuma direktore Kristīne Vāgnere - Davidova. Arī citas Ventspils izglītības iestādes ir aicinātas izmantot studiju, un Ventspils izglītības pārvaldes vadītāja Ineta Tamane aicinās to darīt.

Īpašs paldies studijas tapšānā ir jāsaka projekta ''Eiropas nākamās paaudzes mazās pilsētas'' projekta vadītājai Laurai Čoderei un VeA Zinātnes un attīstības daļas vadītajas vietniecei Maijai Cēberei, kuras virzīja ideju par studijas nepieciešamību un īstenoja to dzīvē. Visi atklāšanas dalībnieki bija vienisprātis, ka jaunais aprīkojums jāliek pie darba un jāizmanto izcila digitāla mācību satura sagatavošanai.

Studijas lepnums ir gaismas tāfele, un ar tās palīdzību docētājs varēs ērti rakstīt nepieciešamo informāciju uz tāfeles, neuzgriežot muguru kamerai. Video ierakstīšanu no diviem dažādiem leņķiem nodrošina divas videokameras ar lielisku tālummaiņu un ieraksta kvalitāti, kā arī viena spoguļkamera - mazāka apgaismojuma situācijām un tuvplānu filmēšanai. Audio ieraksta kvalitāti un daudzpusību nodrošina dažādu tipu profesionāla līmeņa mikrofoni, kurus pēc nepieciešamības var piestiprināt statīvam, kamerai, runātājam vai novietot uz galda diskusiju un sarunu ierakstīšanai. Studijas apgaismojumu nodrošina vairākas LED gaismas, kas ļauj pielāgot nepieciešamo apgaismojumu. Dabīgās gaismas bloķēšanai izmantoti speciāli gaismas necaurlaidīgi aizkari.

Lasi vēl

Komentāri (8)

  • 0
    Pilsēta 16.06.2021, 12:22:42

    Īsti nesapratu sakarību.
    Eiropas projekts, eiropas naudas, bet lentītes griež mūsu domes pārstāvji.

  • -3
    Spīdola 16.06.2021, 12:57:33

    Kaut kā Lemberga bildes pilnībā nozudušas no portāla. Neierasti. Un vai tad neviena vēstule no cietuma nav uzrakstīta ar mīłmīłvārdiñiem? Tas it kā tā nevarētu būt? Kādēł nav publicētas? Pirms mēneša vai cik tur bij vesels lērums, kas par lietu, VB? Nav forši turēt mīłos ventiñus neziñā par vadoña ikdienu: ko ēd, kādas domas utt

  • -4
    ventasbalss.lv 16.06.2021, 13:41:08

    Labdien!
    Ja ir tāda nepārvarama vēlme uzzināt, kā šobrīd klājas Aivaram Lembergam, ir taču iespēja vērsties tieši pie viņa, sūtot vēstuli. Nevajag mocīties neziņā, vajag noskaidrot!
    Lai veicas!

  • -1
    Gunārs Pētersons 17.06.2021, 09:48:39

    Ļ.cien. ventasbalss.lv,

    Jūs bijāt tie, kas pirms vēlēšanām un vēlēšanu laikā kacināja tautu ar nebeidzamām cietumu žēlabām. Jūs bijāt tie, kas publicēja vienpusējos viedokļus un neprofesionālās/emocionālās opozīciju izteikumu faktu pārbaudes. Un jūs kā laikraksts esat publicējuši neskaitāmas slejas par konspirāciju teorijām, globālismu utt. Un tagad pēc vēlēšanām tas viss neskaitās? Tiešām? Kādu objektivitāti un atbildību vispār tad mēs lasītāji un ventspils iedzīvotāji šeit varam prasīt? Sanāk, ka jūs drīkstat darīt JEBKO un pēc tam tas vienkārši neskaitās un jāaizmirst?

  • 0
    Gunārs Pētersons 17.06.2021, 09:52:20

    Tēmas piemērs, lai atsvaidzinātu pārkarsušo ventasbalss.lv atmiņu:
    https://www.ventasbalss.lv/zinas/temas/2553

    Tāda OBJEKTIVITĀTE sen nav redzēta nevienā laikrakstā! Bravo!

  • 0
    Vpr 01.07.2021, 22:32:22

    Tās vēstules (drīzāk gan mēstules) bija daļa no priekšvēlēšanu kampaņas.

    https://www.ventspilnieks.lv/viedokli/ventspili-uzdarbojas-vel-nebijusa-meroga-propagandas-masina/

    Pagaidām izskatās, ka cietumā sēdošo Lembergu priekšvēlēšanu laikā apkalpojusi kvalificēta «smadzeņu skalotāju» komanda, kura pat viņa atrašanos apcietinājumā pamanījās izmantot, lai parādītu Lembergu kā mīlošu vīru un tēvu. Citādi ir grūti izskaidrot pensijas vecuma vīrietim neraksturīgas publiskas atklāsmes par «mīļbučiņām mīļsirsniņai», kuras ar Kristīnes Lembergas gādību plaši tiek tiražētas sociālajos tīklos un ar Lembergu saistītajos portālos.

  • -2
    Marta P 02.07.2021, 14:58:36

    Vispār viņš tādu iespaidu radījis jau sen, atceros pirms vairākiem gadiem dzirdēju radio interviju ar viņa kundzi, kaut kādas sieviešu sarunas, nekas par politiku, un tur viņa stāstīja par to, kāds viņš ir ārpus darba, politikas, kāds ir mājās.
    Saprotu, ka Ģirtam Kristovskim tas noteikti ir liels šoks, ka vīrietis spēj būt mīlošs pret sievu, bērniem, gādāt , rūpēties, bet tādi vīrieši ir, un tāds nav tikai Lembergs. Būtu labi, ja tādu būtu vairāk, jo tas būtu tikai normāli, bet tādi ir. UN Kristovskim būtu jāpamācas, kā uzvesties, jo viss ko no viņa var redzēt/dzirdēt ir ļoti stresaina un neadekvāta vīrieša tēls.

  • 0
    tiešām suns 17.06.2021, 10:07:57

    vītoliņš gan pavisam nefotogēnisks.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: