Ventspils pilsētas sociālās aprūpes namā "Selga" nākamajā pirmdienā plānota atkārtota darbinieku un klientu Covid-19 testēšana, aģentūrai LETA pastāstīja "Selgas" direktores pienākumu izpildītāja Ilze Upnere.

Viņa norādīja, ka patlaban ar Covid-19 saslimušie klienti ir nodalīti atsevišķi vienā no aprūpes nama stāviem, lai pilnībā izslēgtu jebkādu kontaktēšanās iespēju. Kopš aprūpes namā ir konstatēta inficēšanās ar Covid-19, ēdiens tiek pasniegts tikai vienreizlietojamos traukos, to nogādājot klientu istabās.

Visi klienti, kuri ir saslimuši ar Covid-19, jūtas labi un viņu stāvoklis vērtējams kā stabils, apgalvoja Upnere. Astoņiem klientiem novērota neliela temperatūra, bet nav novērotas citas būtiskas veselības problēmas vai slimību saasinājumi. Viens klients ievietots slimnīcā, jo tika novērotas elpošanas grūtības, pašlaik klients jūtas labi un veselības stāvoklis ir stabilizējies.

Visiem klientiem regulāri tiek nodrošināta aprūpe, kā arī novērtēts viņu veselības stāvoklis, lai nepieciešamības gadījumā spētu reaģēt pietiekami ātri un nodrošinātu nepieciešamo palīdzību, stāstīja Upnere.

"Selgas" direktores pienākumu izpildītāja atzina, ka ir rūgtums par Ministru prezidenta pārmetumiem sociālās aprūpes centru darbiniekiem par Covid-19 plašu izplatību. "Mēs visi darām maksimālo un ar tiem pieejamajiem līdzekļiem, kas ir mūsu rīcībā, taču mūsu varā nav apturēt saslimšanu. Ja tas būtu tik vienkārši, tad slimības izplatība pasaulē būtu jau ierobežota," sacīja Upnere.

Viņa piebilda, ka būtu patīkamāk, ja varas pārstāvji "pateiktu vismaz paldies" tiem cilvēkiem, kuri "nesavtīgi strādā paaugstinātas bīstamības apstākļos". "Mūsu prioritāte ir klienti un mēs darām visu iespējamo, lai nodrošinātu viņiem vislabāko aprūpi. Paldies cilvēkiem, kuri ir gatavi mums palīdzēt, apzinoties smagos apstākļus, kādos būs jāstrādā," pateicās Upnere.

Viņa ir pateicīga arī pašvaldībai, kura sniedz visu nepieciešamo atbalstu, lai aprūpes nams varētu veiksmīgi strādāt.

Patlaban "Selga" apmeklētājiem ir slēgta, netiek pieņemti radinieku sūtījumi un stingri tiek kontrolēti cilvēki, kuri ierodas aprūpes namā - darbinieki, aprūpētāji, ēdināšanas pakalpojumu nodrošinātāji.

Kā vēstīts, līdz šim kopumā ar Covid-19 inficējušies seši "Selga" darbinieki un 61 aprūpes nama klients. "Selgā" dzīvo 134 klienti un strādā 56 darbinieki.

Valsts amatpersonas ir atzinušas, ka Covid-19 ir plaši izplatījies valsts, pašvaldību un arī privātajās sociālās aprūpes iestādēs, un, visticamāk, slimība tajos visbiežāk nonākusi ar darbiniekiem.

Lasi vēl

Komentāri (3)

  • -2
    еs 18.12.2020, 10:52:30

    ''"Selgas" direktores pienākumu izpildītāja atzina, ka ir rūgtums par Ministru prezidenta pārmetumiem sociālās aprūpes centru darbiniekiem par Covid-19 plašu izplatību.''

    Viņš pārmet abstrakti, bet jūs to attieciniet uz sevi.

  • -11
    Latvija pāri visām! 18.12.2020, 12:39:31

    Nevajag būt tik jutīgiem, lai ņemtu pa pilnu viena mūdžīša izteikumus.

  • -6
    Raitums 20.12.2020, 09:40:42

    Ministru Prezidenta izstrādājums nodomāja,ka ar 1x veco cilvēku bakstīšanu bija par maz,visi jūtas moži,jāmēģina vēlreiz.....

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: