Nemanot aizritējis 2020./2021. mācību gada pirmais pusgads, kas bijis izaicinājumiem un pārmaiņām bagāts. Piektdien, 18. decembrī, noslēdzas arī Ventspils Digitālā centra tehnoloģiju nodarbību pirmais semestris, kas tika iesākts nodarbības apmeklējot klātienē, bet, stājoties spēkā ierobežojumiem, turpinājās attālināti.

Sākoties attālinātajām mācībām, nodarbības tika organizētas dažādos veidos - gan tiešsaistē, izmantojot platformu ZOOM un Google Meet, gan nosūtot materiālus e–klases pastā, gan izvietojot materiālus Moodle platformā, kas ir arī galvenā platforma tehnoloģiju nodarbību attālinātai norisei. Visu attālināto nodarbību saturs tiek ievietots Moodle platformā, kur skolēni var iepazīties ar darba mērķiem, uzdevumiem, izzināt pievienotos daudzveidīgos mācību materiālus un darbu paraugus, kā arī atgriezeniskajai saitei ievietot pašu izveidotos darbus.

Kaut arī nebija iespēja tikties klātienē, Digitālā centra pasniedzēji sagatavoja un piedāvāja skolēniem daudzveidīgus uzdevumus. Tehnoloģiju nodarbību dalībnieki veidoja svētku video materiālus un 3D modeļus, animācijas un arī virtuālas kartītes, maketus t-kreklu, krūzīšu apdrukai, daudzveidīgas simulācijas, kā arī programmēja robotus. Izmantojot Minecraft iespējas, modelēja Ventspils ēkas, savu nākotnes mājokli, skulptūras un veidoja kādu no mūsdienu pasaules brīnumiem. Skolēni veica interesantus inženiertehniskus un ķīmijas eksperimentus no mājās pieejamiem materiāliem, piemēram, dažādu segumu trases, testējot spēļu auto braukšanas ātrumu, izgatavoja Helovīna tēlus, veidoja sniegu no sodas un bārdas putām, kā arī audzēja sāls kristālus. Atsevišķos pulciņos tika organizētas arī individuālās nodarbības, lai nodrošinātu darbu ar tehnoloģijām, kuras pieejamas tikai Digitālajā centrā, piemēram, t-kreklu un krūzīšu apdruku ar karstuma presi.

Tehnoloģiju nodarbības ar jaunu sparu atsāksies 11. janvārī, bet šo starplaiku pasniedzēji izmantos, lai izvērtētu otrā semestra norises formu. Ja ierobežojumi klātienes nodarbībām turpināsies, tiks izsvērta iespēja tehnoloģijas un materiālus dot skolēniem uz mājām, lai attālinātās nodarbības padarītu pilnvērtīgākas. Ja situācija valstī ļaus, tiks organizētas arī vairāk individuālās nodarbības.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: