Epidemioloģiskā situācija konkursa ''Ventspils IT izaicinājums 2020'' norises valstīs Latvijā, Lietuvā, Igaunijā un Somijā kļūst arvien stingrāka, tāpēc, lai rūpētos par skolēnu drošību un ievērotu noteiktos ierobežojums, šogad konkurss 4. - 12. klases skolēniem tiks organizēts tikai tiešsaistē.

Joprojām tiek plānots, ka klātienē tiks organizēts fināls 1. - 3. klašu skolēniem, kurā piedalās skolēni tikai no Latvijas.

Lai nodrošinātu godīgu konkurenci visās vecuma grupās, kā arī dotu iespēju vairāk starptautiskajām komandām pieteikties dalībai konkursā, pieteikšanās termiņš tiek pagarināts līdz 28. oktobrim. Savukārt konkursa fināla norise tiek pārcelta uz novembra beigām - no 23. līdz 27. novembrim.

Šogad konkurss tiek veltīts topošajam Ventspils Zinātnes un inovāciju centram. Konkursa tēma ir cieši saistīta ar tehnoloģiju klātesamību visās dzīves jomās, īpaši izceļot dabas zinātnes, inženierzinātnes, matemātiku un tehnoloģijas (STEM). Veicot konkursa uzdevumus, skolēniem būs iespēja saprast STEM jomu mijiedarbību ar citām nozarēm, akcentējot tehnoloģiskās iespējas visdažādākajās nozarēs, tai skaitā arī mākslā, mūzikā, dizaina izstrādē, spēļu izstrādē un citos radošos virzienos.

Sīkāku informāciju par konkursa norisi iespējams atrast konkursa ventspilsitc.com.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: