Sestdien, 10. oktobrī, no plkst. 10 līdz 17 ar koklēšanas vienas dienas nometni ''Kurzeme koklē Ventspili!'' tiks atzīmēta Ventspils Mūzikas bibliotēkas gada jubileja un pieskandināta koncertzāle ''Latvija''.

Apgūt etnogrāfiskās kokles spēli palīdzēs Ansis Jansons un Zane Sniķere no kokles spēles studijas ''Kokļu Mežs''. Organizatori aicina ikvienu, arī tos, kam kokles spēlēšana notiks pirmo reizi, kokles spēlēšanai tiks nodrošinātas.

Ansim un Zanei ir liela pieredze muzicēšanā, viņu vadībā mūzikas radīšanu ir piedzīvojuši jau vairāki simti cilvēku. Mācoties būs iespējams iepazīt un apgūt jaunas tautas dziesmas, savas emocijas pārvērst mūzikā.  Tā kā koklēšana prasa pilnīgu pievēršanos instrumentam, tā ļauj "atslēgties" no ikdienas darbiem un skrējiena!

Ansis Jansons ir koklētājs, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas etnomuzikoloģijas nodaļas absolvents. Grupu ''Dārdi'' un ''Bezgalībieši'' dalībnieks. Kokles spēles studijas ''Kokļu mežs'' dibinātājs.

Zane Sniķere ir etno kokļu kopas vadītāja, pārvalda koncertkokles un etnogrāfiskās kokles spēli, strādā Cēsu Jaunajā skolā, studējusi Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā, šobrīd studē pedagoģiju Latvijas Universitātē.

Dalība pasākumā ir bez maksas.

Dalību vari pieteikt rakstot facebook.com/muzikasbiblioteka, e-pastā muz.bibl@ventspils.lv vai pa tālr. 22030871.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    Pritchetts 07.10.2020, 01:07:20

    very beautiful

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: