No šodienas plkst.9 sāks darboties Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) organizētais televīzijas kanāls "Tava klase", kas pārraidīs skolēnu attālinātajām mācībām paredzētu bezmaksas saturu, informēja ministrijā.

No šodienas televīzijas kanālos "ReTV" un "Sportacentrs.com" pārraidīs 1.-6. klašu skolēniem paredzētu saturu, bet no 14. aprīļa - skolēniem, kas mācās 5. un 6. klasē. Iespējams, vēlāk saturs taps arī 9. līdz 12. klašu skolēniem.

Šodien, kanāla "Tava klase" atklāšanas dienā, dziedāšanas nodarbībā piedalīsies grupas "Prāta vētra" solists Renārs Kaupers.

Projekta divu mēnešu izmaksas tiek lēstas 365 208 eiro apmērā.

Pašlaik piedāvāto stundu reālais saturs nav publiskots, attiecīgi to praktiska izmantošana un iekļaušana skolotāju jau izstrādātajās mācību programmās vismaz pirmajās dienās ir visai apšaubāma. IZM sola no 9. aprīļa vietnē "tavaklase.lv" nodrošināt kanālu tiešraides un arhīvu, kā arī plānoto stundu sarakstu un nākamo nedēļu mācību tēmu aprakstus.

Izglītības ministre Ilga Šuplinska cer, ka kanāla "Tava klase" ieviešana ļaus jaunāko klašu skolēniem radīt klātbūtnes efektu, kā arī dažādot un atvieglot skolotājiem mācību procesa sagatavošanu, bet vecākiem dos noteiktu atbalstu, jo bērni mācību procesā būs iesaistīti ar televizora starpniecību, līdz ar to viedierīces būs pieejamākas pārējiem ģimenes locekļiem.

Vaicāta, kā tieši plānota mācību norise, ministre pagājušajā nedēļā skaidroja, ka kanāla darbība struktūra būs līdzīga stundu grafikam. Katru dienu plānots iesākt ar ievadu, ko iecerēts darīt dienas garumā, un katrai klasei būs atvēlēts savs laiks. Šuplinska informēja, ka audiovizuālais materiāls atgādinās klasi un viena nodarbība ilgs 20 minūtes.

Pēc ministres paustā, akcents tiks likts uz matemātiku, latviešu valodu, kā arī svešvalodu, mākslas un IT jomas priekšmetiem. Kanālā uzmanība tikšot veltīta arī interešu izglītībai, proti, bērni varēs sportot, kopīgi dejot, atcerēties dziesmu un deju svētku repertuāru, kā arī iemācīties un apgūt jaunas prasmes.

Bērniem būs iespēja arī mācīties mazākumtautību valodas, kas Latvijā radušas savas skolas, piemēram, baltkrievu, ukraiņu, igauņu, lietuviešu, poļu un arī citas valodas.

Jau ziņots, ka līdz 14.aprīlim Latvijā saistībā ar Covid-19 izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni ierobežojošu pasākumu ar mērķi ierobežot vīrusa izplatību. Ārkārtējās situācijas laikā skolās mācības notiek attālināti.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    Sarmīte Saulīte 06.04.2020, 10:31:09

    Jauki! Šodien visi vecāki mācās locīt no papīra sunīti, atšķirt gadalaikus u.tml. Svētīgi. Tādu TV vajag biežāk. Ceru, ka atgādinās kā loka laiviņu.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: