Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja Organizētās noziedzības un noziegumu ekonomikas jomā apkarošanas nodaļas amatpersonas marta beigās un aprīļa sākumā no nelegālās aprites izņēma 90 800 cigaretes bez Latvijas Republikas akcīzes markām, šobrīd turpinās izmeklēšana uzsāktajos kriminālprocesos.

Šā gada marta beigās Valsts policijas amatpersonas Talsu novadā aizturēja kādu ventspilnieku, kurš aizturēšanas laikā pārvadāja 70 000 cigaretes jeb 3 500 cigarešu paciņas bez Latvijas Republikas akcīzes markām. Kriminālprocesa ietvaros tika konfiscētas cigaretes, izņemts transportlīdzeklis, mobilais telefons un skaidra nauda - vairāki simti eiro. Vīrietis jau iepriekš ir nonācis policijas redzeslokā, izdarot administratīvo pārkāpumu. Šobrīd vīrietim ir piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Aprīļa sākumā Valsts policijas amatpersonas kriminālprocesa ietvaros veica kratīšanu kāda vīrieša īpašumos Liepājā, un izņēma 20 800 cigaretes jeb 1 040 cigarešu paciņas, piecus litrus spirta un vairāk kā desmit dažādu kalibru kaujas patronas. Vīrietis iepriekš nav nonācis policijas redzeslokā. Abos kriminālprocesos turpinās pirmstiesas izmeklēšana.

Valsts policija informāciju par personām, kuras iegādājas, tirgo vai uzglabā nelegālās cigaretes, psihotropās un narkotiskās vielās, kā arī alkoholu, iegūst operatīvas darbības rezultātā, taču nereti Valsts policija informāciju par kāda iedzīvotāja pretlikumīgajām darbībām saņem no iedzīvotājiem, par ko likumsargi izsaka pateicību un aicina arī turpmāk ziņot par šāda veida pārkāpumiem.

Valsts policija atgādina, ka ziņot var pa tālruni 110, kā arī zvanot uz VP uzticības tālruni 67075444. Ziņot var arī, vēršoties policijas iecirknī un vēl viena iespēja ir Valsts policijas mājaslapā vp.gov.lv.

Lasi vēl

Komentāri (5)

  • -1
    Eeeeeeeeee 07.04.2020, 16:07:37

    Cilvēki legāli nevar nopelnīt, lai normāli dzīvotu un tas bieži mudina uz nelikumīgām darbībām ar visām no tā izrietošām sekām. :)

    Būtu normāli viss, tad nekas tāds nenotiktu, bet bija,ir un būs tā. :)

  • -1
    Nah Nahs XI 07.04.2020, 19:47:17

    Šādu ikdienas pieprasījuma preču aplikšana ar pārmērīgi augstu akcīzes nodokli ir valsts noziegums pret tautu.Tāpēc arī vajadzīgs ievest cigaretes no valstīm,kur tās maksā daudzmaz lētāk un ir arīcin necik stiprākas.

  • -5
    Latvija pāri visām! 07.04.2020, 23:04:54

    Desmit dažādu kalibru kaujas patronas?
    Ko tad šis ar tādām iesāktu? Aizdomīgi.
    Iespējams, būs piemetuši lai ātrāk 'koļījas'.

  • 0
    Normunds Birkhans 08.04.2020, 08:17:57

    Kāds nu pīpēs kādu laiku nepērkot cigaretes.Zinu senu gadījumu kad it kā ''dedzināja'' tadas nelegāli ievesto cigarešu partiju Ventspils Siltuma katlu mājā... Dazus blokus iemeta skata pēc lai mēdija var nobildēt - pārējo visu sadalīja darbinieki savā starpā.

  • -1
    Margrieta666 08.04.2020, 19:23:31

    Varētu izdalīt tiem cilvēkiem,kuri Rīgas patversmē izcieš karantīnu un nav iespējas tikt pie tabakas...

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: