Valsts prezidents Egils Levits atbalsta administratīvo sodu palielināšanu par ārkārtējās situācijas režīma pārkāpumiem.

Raidījumam "900 sekundes" Levits šorīt atzina, ka sods ir diezgan efektīvs veids, kā likt cilvēkiem ievērot jaunā koronavīrusa radītās krīzes dēļ noteiktos ierobežojumus un aizliegumus.

Viņaprāt, par ārkārtējā situācijā noteikto ierobežojumu vai aizliegumu pārkāpšanu naudas soda maksimālo robežu pašreizējo 350 eiro vietā vajadzētu celt līdz 1000 vai pat 2000 eiro, kā tas jau patlaban ir noteikts Igaunijā.

Prezidents gan ir pārliecināts, ka lielākā daļa cilvēku jau patlaban apzinīgi ievēro valdības noteiktās prasības Covid-19 krīzes pārvarēšanai neatkarīgi no soda, kas pienāktos par šī režīma pārkāpšanu.

Valsts pirmā persona arī aicināja ikvienu cilvēku ziņot policijai par gadījumiem, kad kāds cits pārkāpj pašizolācijas vai karantīnas ierobežojumus.

Patlaban Administratīvo pārkāpumu kodekss iedzīvotājiem par valdības noteiktās ārkārtējās situācijas noteikto ierobežojumu vai aizliegumu pārkāpšanu paredz naudas sodu līdz 350 eiro.

Iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens sacīja, ka naudas sods par ārkārtējā situācijā noteikto aizliegumu un ierobežojumu neievērošanu jau tuvākajā nākotnē varētu pārsniegt 1000 eiro.

Ģirģens pastāstīja, ka patlaban Iekšlietu ministrija strādā pie Administratīvo pārkāpumu kodeksa grozījumu projekta, lai sodus par ārkārtējā situācijā noteikto ierobežojumu vai aizliegumu pārkāpšanu varētu palielināt "līdz 1000 eiro un vairāk".

Pirmajās divās nedēļās kopš ārkārtējās situācijas noteikšanas par ierobežojumu un aizliegumu neievērošanu policijas faktiski piemērotie sodi svārstījās amplitūdā no 10 līdz 150 eiro.

Līdz šim neviens kriminālprocess par ārkārtējās situācijas aizliegumu neievērošanu nav sākts.

Lasi vēl

Komentāri (1)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: