Pamatojoties uz Ministru kabineta rīkojumu Nr.103 Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu, nepieciešamību ievērot sociālo distancēšanos, kā arī to, ka pasažieru skaits sabiedriskajā transportā kopš ārkārtas situācijas ieviešanas atsevišķos reisos un maršrutos ir būtiski samazinājies, pašvaldības SIA ''Ventspils reiss'' ir izvērtējis situāciju un pieņēmis lēmumu samazināt mazāk pieprasīto reisu skaitu. Izmaiņas stājas spēkā jau no 19. marta.

Lai izvērtētu nepieciešamību samazināt reisu skaitu, pašvaldības SIA „Ventspils reiss” rūpīgi sekoja līdzi pasažieru plūsmai. Tā kā pašlaik valstī ir spēkā dažādi ierobežojumi un daudzi uzņēmumi un iestādēs strādā attālināti, iedzīvotājiem nav nepieciešams doties ne uz darbu, ne valsts un pašvaldības iestādēm. Tāda situācija būtiski ietekmē arī cilvēku pārvietošanās paradumus.

Veicot izmaiņas, tiek saglabāti tie reisi, kuri ir pieprasīti arī šajā ārkārtas situācijā.

Vislielākais pasažieru skaita samazinājums ir šādos maršrutos:

Nr. 4 “Selga – Siguldas iela” un Nr.4A “Centrs – Selga”, Nr.5 “Inženieru iela -Siguldas iela” ; Nr. 6 “Ventamonjaks – Meža kapi – Saules iela”; Nr. 9 “Autoosta – Gāliņciems – Vārve” un un Nr.9A “ Vārve – Selga”, Nr.10 “Medņu iela – Ventamonjaks”; Nr. 6B “Meža kapi – Centrs”, Nr.3B “Ābolu iela – Meža kapi – Centrs”.

Līdz ar to uz laiku slēgti maršruti Nr.9, 9A, 6B, 3B.

Aktuālo informāciju par izmaiņām Ventspils pilsētas sabiedriskā transporta kustībā meklējiet www.ventspilsreiss.lv, kur ievietots arī saraksts printēšanai, vai pašvaldības SIA „Ventspils reiss” sociālo tīklu profilos. Iespēju robežās informācija tiks izvietota arī autobusu pieturās. Uz laiku slēgti maršruti

Kā ziņo Valsts SIA „Autotransporta direkcija” izmaiņas starppilsētu maršrutos būs spēkā no jau no ceturtdienas, 19.marta. Šobrīd gan vēl nav konkrēti zināms, kuros reisos un maršrutos tās plānotas, tāpēc „Autotransporta direkcija” aicina pasažierus pirms brauciena iepazīties ar aktuālajiem sabiedriskā transporta sarakstiem ineterneta vietnēs www.1188.lv un www.atd.lv.

Lai pēc iespējas mazinātu savstarpējos kontaktus, pasažieri tiek aicināti biļetes iegādāties kasēs vai internetā, izmantot bezskaidras naudas norēķinus un Ventspils pilsētas sabiedriskā transporta maršrutos izmantot universālās braucienu skaita biļetes.

Lasi vēl

Komentāri (8)

  • -2
    Nah Nahs XI 19.03.2020, 11:37:56

    "Ventspils reisam" laikam slinkums bija izlikt katrā pieturā precīzo jauno sarakstu (no attiecīgās pieturas),nevis kopējo,kas redzams mājaslapā.
    Ne katrs var salasīt tos sīkos cipariņus...

  • -11
    Karīna Ledene 19.03.2020, 12:11:03

    Varbūt īstais slinkums tev ir pielipis, jo tu aizmirsti ka ir ārkārtas situācija, un risinājumi tiek ieviesti pēc iespējas ātrāk, tāpēc šobrīd varbūt nevajag gaidīt, kad viss būs tik operatīvi kā standarta situācijā, kad par plānotām izmaiņām tu uzzini jau mēnesi iepriekš! Labi jau, ka tavs komentārs ir operatīvs, pārējo info gan jau sagaidīsim!

  • -1
    Mimmīte 19.03.2020, 11:51:00

    Lieģim maks tukšs! Vīruss taču!!

  • -3
    Ventspilsreiss 19.03.2020, 15:04:00

    Tā kā situācija mainās strauji un nav iespējams prognozēt izmaiņas autobusu kustībā ilgākā termiņā, izvietot precīzus sarakstus katrā pieturā vienkārši nav iespējams, un kopējā saraksta izvietošana ir viens no labākajiem risinājumiem, lai informētu pasažierus pēc iespējas operatīvāk.
    Vēršam uzmanību, ka šodien jau atkal tiek gatavotas jaunas izmaiņas, un šīs dienas laikā pieturās un citos informācijas avotos tiks izvietoti aktuālie saraksti.
    No rītdienas, 20.marta, izmaiņas paredzētas arī maršrutā uz Rīgu. Atcelti pašvaldības “Ventspils reiss” apkalpotie reisi plkst.10:40 un 12:30 no Ventspils, kā arī plkst.17:40 un 18:30 no Rīgas.
    Aicinām būt uzmanīgiem un sekot līdzi jaunumiem!

  • 0
    ventspilniece.lv 19.03.2020, 15:23:59

    Par reisiem uz Rīgu un atpakaļ vajadzēja padomāt jau sen un tos atcelt.No Rīgas,visticamāk,arī vīrusu ievazās,ja nav jau vēl ievazāts.

  • 0
    Zinaida_ES 19.03.2020, 17:02:43

    Cilvēkiem nevajadzētu vazāties vispār apkārt. Rīga vai ne Rīga..

    Jāievēro distance, jārūpējas par savu higiēnu un jāiepērkas priekš nedēļas vismaz.

  • 0
    Mimmīte 19.03.2020, 15:44:33

    Brauciet ar zirgu pajūgu un būs viss OK!!!

  • -2
    .Barons.. 19.03.2020, 15:56:07

    Mimmit (Pel Junkuren) kundz.
    To ir vien lab Idej,ko Jūs bij piespēlet.
    Es būs abdomat,vai nebūt labak,ja pārdot sav līdz galam nepabeigkt Restaurācij projekt (man iekš Vāgūz stāvet vel vien Retro auto GAZ-12 ZIM) un būt nopirkt vien pār braucam Zirg ar viss Drošk.
    Būs aprunaties ar sav kalej-meistar,ja māk apkalt,tad to liet būs iet.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: