Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā notika Latvijas XXIII Jauno pianistu festivāla ''Klavieres populārajā mūzikā un džezā'' noslēguma koncerts, kurā muzicēja arī Ventspils Centra sākumskolas jaunie pianisti.

Festivāls tiek organizēts no 1997. gada, un tā mērķis ir sniegs jaunajiem mūziķiem iespēju izbaudīt klavierspēli labā koncertzālē un muzicēt pie izcila instrumenta. Šogad festivālā kopumā piedalījās 54 skolēni un 35 pedagogi no 16 skolām, uzstājoties gan solo, gan dažādu ansambļu priekšnesumos.

Koncertā piedalījās un klausītājus priecēja Centra sākumskolas jaunās pianistes Amanda Melle, Elīna Veinberga, māsas Kate un Beate Berķes, kā arī ansamblis, kura sastāvā bija Emīlija Jasmīna Švarca, Elza Vašuka un Beata Estere Mačtama, izpildot skaņdarbu sešrocīgi. Visas meitenes festivālā startēja ļoti veiksmīgi un ieguva 1. pakāpes diplomus.

Kā atzīst festivāla organizatore Edīte Millere: ''Starp tradicionālajiem pianistu festivāliem šis ir īpašs ar to, ka jaunieši demonstrē savu varēšanu arī improvizācijā, džezā un populārajā mūzikā - bieži vien tieši šādi festivāli ļauj uzplaukt jauniem mūzikas talantiem.''

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: