Ukrainā norisinājās pasākums ''Latvian Weekend'' (latviešu nedēļas nogale). Pasākuma organizators bija Ventspils Augstskolas sadarbības partneris studentu piesaistes jautājumos ''Intellect Guide''. Pasākumā piedalījās Latvijas vēstnieks Ukrainā Juris Poikāns, četru Latvijas augstskolu pārstāvji, tostarp Ventspils Augstskolas rektors Kārlis Krēsliņš.

Pasākuma mērķauditorija bija Ukrainas skolēni un viņu vecāki, kuri interesējas par bērnu iespējām studēt ārvalstīs. ''Intellect Guide'' vadītāja Darja Kurdiumova iepazīstināja klātesošos ar tēmu: ''Augstākā izglītība Latvijā: perspektīvas un priekšrocības'', savukārt Ventspils Augstskolas rektors Kārlis Krēsliņš prezentācijā atspoguļoja faktus par ekonomisko izaugsmi un uzņēmējdarbības vidi Latvijā, akcentējot sasaisti ar Latvijā studējošo ārvalstnieku iespējām iekļauties darba tirgū un veidot savu biznesu Latvijas valstī.

Latvijas augstskolu pārstāvjiem bija iespēja iepazīstināt Ukrainas auditoriju ar piedāvājumu un pozitīvajiem aspektiem ko viņi iegūs, izvēloties studijas konkrētā augstākās izglītības iestādē. Savukārt, skolēniem tika nodrošināta dalība meistarklasēs un karjeras attīstības atbalsta apmācības kursos.

Lasi vēl

Komentāri (1)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: