Skolēnu ziemas brīvlaikā bērniem bija iespēja apgūt dažādas interesantas lietas, apmeklējot Ventspils Digitālā centra Ziemas IT skolas tehnoloģiju nodarbības.

Ziemas IT skolas tematika šoreiz tika veltīta jaunā gada ķīniešu horoskopu simbolam – žurkai, tādēļ veidojot nodarbību saturu un izvēloties atbilstošās tehnoloģijas, Digitālā centra speciālisti gatavoja informāciju par šī dzīvnieciņa dzīvi, paradumiem un izplatību.

Ziemas skolas nodarbībās bērniem bija iespēja apgūt programmējamās ierīces Microbit. veidot žurciņu robotus, kuri spēj pārvietoties un kuriem pulsē sirsniņa. Bērni izstrādāja vienotu produktu – laternu. Lai to izdarītu, laternas korpuss tika izdrukāts ar 3D printera palīdzību, savukārt skolēni veidoja tam oriģinālas plastikas vitrāžas ar žurciņu attēliem un ievietoja LED spuldzītes, apvienojot Digitālās mājturības pulciņa un elektronikas prasmes. Veidoja digitālu mūziku un darbojās jaunā animācijas izveides tehnikā, radot pašiem animācijas tēla grimases un balsi.

Tāpat bērni darbojās ar Ozobot robotiem, vācot žurkai robotu trasē krājumus, savukārt LEGO WeDo roboti palīdzēja veidot karuseli. Plašāk par žurku dzīvi bērni uzzināja STEM skolas nodarbībās, pildot Kahoot testus, risinot QR kodu uzdevumus, kā arī atveidojot pasaules karti ar visiem kontinentiem Minecraft vidē.

Ziemas IT skolā, protams, neiztika bez Digitālās mākslas - šajās nodarbībās tika veidotas gan oriģinālas jaciņas personalizētām žurciņām, gan žurku albums. Savukārt, programmēšanas prasmes tika atsvaidzinātas, darbojoties Kodu Game Lab un Minecraft vidē.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: