BK Ventspils basketbolisti 2019. gadu sestdien noslēgs ar maču savā laukumā pret Igaunijas čempioniem Kalev/Cramo, ko vada ventspilnieku bijušie treneri Roberts Štelmahers un Akselis Vairogs.

Pašreizējie Latvijas–Igaunijas līgas čempioni ventspilnieki un stabilais Igaunijas flagmanis Kalev/Cramo laikam jau līdz šim jāsauc par šīs sezonas lielākajiem neveiksminiekiem. Igaunijas spēcīgākais klubs, kurā bez Štelmahers un Vairoga ir arī Aigars Šķēle, savā laukumā papildlaikā piekāpās Ogrei ar 92:95, bet viesos atzina Jūrmala/Betsafe pārākumu – 56:68. Ventspils 14 spēlēs iekrājušies jau četri zaudējumi, no kuriem pēdējais piedzīvots īsi pirms Ziemassvētkiem, otro reizi šajā sezonā piekāpjoties Ogrei – 92:97.

Ventspils spēlēja kā pa viļņiem, te iekrītot pamatīgās bedrēs, te atkal rādot labu spēli. Diemžēl bedru izrādījās vairāk, turklāt tās gadījās viesnepiemērotākajos brīžos, kad jau šķita, ka ir cerības spēli lauzt. Pēdējās ceturtdaļas ievadā ventspilnieki darbojās ar lielu iedvesmu, ātri izlīdzināja rezultātu (75:75) un tika pie iespējas atkal izvirzīties priekšā, taču pieļāva pavisam muļķīgu kļūdu, laikus neizmetot autu... Sods par to bija Rinalda Sirsniņa trīs punkti, kas ļāva Ogrei ne tikai attālināties, bet arī atgūt nedaudz pazaudēto pārliecību. Uzreiz gan Ventspils nesalūza, bet pēc vairākiem azartiskiem, tomēr nesekmīgiem uzbrukumiem tas notika gan, un trīsarpus minūtes līdz mača beigām komandas jau šķīra desmit punkti – 79:89... Rezultatīvākais ar 19 punktiem šajā mačā bija Jānis Kaufmanis, bet Tīdžejs Šortss atzīmējās ar 17.

Kalev/Cramo savā līdz šim pēdējā Latvijas–Igaunijas līgas mačā krietni pamocījās Valmierā, tomēr tika pie uzvaras 87:80. Gan ventspilniekiem, gan Tallinas klubam ir pa desmit uzvarām, taču Štelmahera padotie aizvadījuši par divām spēlēm mazāk. Vēl kādu šo abu kolektīvu klupienu – bet sestdien kāda no komandām zaudēs noteikti – ar nepacietību gaida Jūrmala/Betsafe, kuras rēķinā ir tikai par vienu uzvaru mazāk. Jūrmalnieki sestdien savā laukumā uzņems Parnu Sadam, bet svētdien pirmo reizi šajā sezonā spēkiem mērosies līdz šim perfekti spēlējošās Ogre un VEF (Kalev viesosies Liepājā).

Nedaudz par statistiku – Kalev/Cramo līderis ir amerikāņu saspēles vadītājs Kails Vinaless, kurš vidēji mačā izceļas ar 14,5 punktiem un 3,9 rezultatīvajām piespēlēm. Šķēle līdz šim vidēji mačā guvis 10,9 punktus un atdevis četras rezultatīvas piespēles. Ventspilniekiem līdz šim seši spēlētāji vidēji mačā guvuši desmit un vairāk punktu, bet vislabāk klājies Ronaldam Zaķi (13,3). Ar 8,2 atlēkušajām bumbām vidēji mačā labākais cīnītājs pie groziem līdz šim bijis Raiens Luters, un tas ir viens no labākajiem rādītājiem visā līgā. Savukārt ar 2,36 bloķētājiem metieniem mačā labākais ne vien komandā, bet visā līgā ir Klāvs Čavars.

Jaunā gada pirmo maču Ventspils aizvadīs 8. janvāri savā laukumā, kad tāpat uzņems bijušo ventspilnieku – Ukrainas klubu Kyiv un Ainaru Bagatski.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • -2
    Uzraugs 29.12.2019, 09:35:26

    86:85
    Štelmahers vinnēja!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: